26.4.2017

Wallstreet-konserniin äskettäin siirtynyt Eera Industrial Development myy omistuksensa ohjelmistorobotiikan palveluyhtiöstä Digital Workforcesta. Ostajina ovat kolme sijoittajaosakasta ja yhtiön johtoa.


Digital Workforce Services Oy on lokakuussa 2015 perustettu yritys, joka on Suomen ensimmäinen ohjelmistorobotiikan palvelutoimittaja. Eera oli yhtiön perustajien joukossa ja yhtiö aloitti toimintansa Eeran tiloissa. Digital Workforce on kasvanut erittäin nopeasti ja on nyt laajentamassa toimintaansa muihin Pohjoismaihin. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 jo 1,3 M€, ja se työllistää yli 40 asiantuntijaa.

”Kun perustimme Digital Workforcen, uskoimme, että tulevaisuudessa kaikissa tiimeissä on digityöntekijä”, kertoo Eera Industrial Developmentin toimitusjohtaja Erik Floman. ”Yhtiö on nyt vakaalla kasvu-uralla ja olemme erittäin tyytyväisiä, että yhtiön sijoittajaosakkaat ja johto ovat sitoutuneet yhtiön edelleen kehittämiseen”, Floman jatkaa. Ostajina kaupassa ovat Norvestia Industries Oy, Lifeline Ventures Fund II Ky, Leena Niemistö ja Jukka Virkkunen.

Eera Industrial Developmentin fokus on disruptiivisten muutosten ympärille rakennetuissa kasvuyhtiöissä. Sijoitusyhtiön portfoliossa on useita disruptiota hyödyntäviä kasvuyrityksiä, joissa Eera-ryhmä on mukana omistajana ja kehittäjänä.

Digital Workforcen myynti on Eera Industrial Developmentin kasvuyhtiöportfolion ensimmäinen exit. Viime viikolla Eera julkaisi yhdistyvänsä finanssipalveluita tarjoavan Wallstreetin kanssa. Wallstreetin ja Eeran muodostamaan uuden arvonluonnin ekosysteemiin kuuluvat seuraavat palvelut: omaisuudenhoito, liikkeenjohdon konsultointi, pääomasijoitus, kasvuyhtiösijoitukset sekä yritys- ja rahoitusjärjestelyt.

Yhdessä Wallstreetin ja Eera Industrial Developmentin portfolioon kuuluu tämän kaupan jälkeen 10 kasvuyritystä, mukaan lukien hyvinvointivalmennusyritys H2H Performance (entinen Heia Heia & Hintsa Performance), meriteknologiasektorin Norsepower, mediayhtiö City Digital sekä cleantech-yritys Eera Waste Refining.

Lisätietoja:

Eera Industrial Development Oy
Erik Floman, Managing Partner, +358 500 412 824, erik.floman@eera.fi

Eera on vuonna 1986 perustettu suomalainen asiantuntijayritys. Eeran palvelualueita ovat kasvua tukeva strategiatyö, uuden liiketoiminnan käytännön rakentaminen ja tehokkaan liiketoiminnan rakentaminen. Vuosien varrella Eera on liikkeenjohdon konsultoinnin rinnalla panostanut paljon uuden liiketoiminnan synnyttämiseen, sekä omissa nimissään että eri alojen startup-yrityksiä tukien. Tämä teollisen kehittämisen toiminta saavutti vuonna 2015 sellaiset mittasuhteet, että Eeran rinnalle perustettiin sisaryhtiö Eera Industrial Development. (Lisätietoja: www.eera.fi ja www.eeraindustrial.com)

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.