Varainhoitomme instituutiotiimin syksy käynnistyy merkittävin vahvistuksin, kun tiimiimme liittyvät kokeneet ammattilaiset, Jesper Nyberg ja Jussi Kokkonen. Rekrytoinnit vahvistavat nopeasti kasvavaa instituutioliiketoimintaamme, jossa on panostettu erityisesti vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin.

Sijoittamiseen, yritysten kehittämiseen ja rahoittamiseen erikoistuneen Korkian strategian ytimessä on kestävän kehityksen edistäminen, ja se näkyy niin sijoittajille kuin yrityksille suunnatuissa palveluissa. Nyt haemme kasvua erityisesti vaihtoehtoisista sijoituskohteista.

KTM Jesper Nyberg on työskennellyt vuodesta 2000 instituutiovarainhoitoon erikoistuneessa Estlander & Partnersissa varainhoitajana ja myynnin vetäjänä. Jesper tuo tiimiin yli 20 vuoden kokemuksen vaihtoehtoisista sijoituskohteista ja merkittävää salkunhoito-osaamista. KTM Jussi Kokkosella on niin ikään usean vuosikymmenen kokemus finanssialalta ja instituutiokentästä, viimeisimpänä FIMiltä ja LähiTapiola Varainhoidosta. Korkian asiakkaita ovat jo aiemmin menestyksekkäästi palvelleet Yvonne Potrykus ja Marjo Talikka.

”Tiimimme on nyt resursoitu todella kokeneilla osaajilla. Varainhoitomme kasvaa vauhdikkaasti ja olemme jo saaneet jalansijaa institutionaalisessa kentässä. Nyt haemme merkittävää kasvuloikkaa ennen kaikkea vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Jesper Nyberg

Käynnistimme pääomasijoitustoimintamme aurinkoenergiasta. Viime keväänä toteutettu chileläisen projektikehitys- ja hallinnointiyhtiön yritysosto nosti aurinkoenergiaosaamisemme uudelle tasolle. Järjestelyn myötä Korkia hallinnoi nyt yli 80 megawattia tuottavia aurinkoenergialaitoksia Latinalaisessa Amerikassa. Määrä vastaa noin kahta kolmasosaa koko Suomen aurinkosähkökapasiteetista. Syksyllä on tiedossa uuden aurinkoenergiarahaston sijoituskierros.

Vuoden alussa käynnistämämme kiinteistöliiketoiminta on saanut vauhdikkaan startin ammattisijoittajien tuella. Sijoittajien paljon toivomaa matalariskistä kiinteää kassavirtatuottoa tuottavan tonttirahastomme nykyiset varat, 30 milj. euroa, on sijoitettu lähes kokonaan. Erinomaisen tonttitarjonnan myötä olemme avanneet rahaston uusille sijoituksille.

”Tuttu ja turvallinen korkotuotto ei enää onnistu perinteisin keinoin, joten laadukas vaihtoehtoisten sijoitusten tarjonta on menestyksen edellytys”, kertoo Jesper Nyberg. ”Korkiassa puoleensa vetivät nimenomaan innovatiiviset ratkaisut ja dynaaminen ympäristö – valmius ymmärtää muuttuva maailmaa ja kehittää salkunhoitoa sen mukaan. Kasvava tiimi, innostava visio ja panostus oikeisiin asioihin näkyvät ulospäin.”

Jussi Kokkonen

”Kestävä kehitys on aikamme megatrendi, jossa myös sijoittajat ovat periksiantamattomia. Näin ei ollut vielä muutama vuosi sitten. Kestävän kehityksen ajattelumaailman vieminen liiketoiminnan ytimeen on tulevaisuudessa ainoa oikea tapa vastata muuttuvan maailman haasteisiin ja sijoittajien tarpeisiin”, toteaa Jussi Kokkonen.

 

Lisätietoja

Jussi Lilja
Executive Vice President, Asset Management
+358 50 376 0653
jussi.lilja@korkia.fi

Jesper Nyberg
+358 40 530 1646
jesper.nyberg@korkia.fi

Jussi Kokkonen
+358 50 558 8009
jussi.kokkonen@korkia.fi

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.