Korkia Oy:n yhtiökokous on nimittänyt hallituksen uudeksi jäseneksi VT, EMBA Jari Pirisen. Pirisellä on monipuolinen rahoitusalan, pääoma- sekä finanssisijoittamisen tuntemus ja kokemus. Nimitys vahvistaa Korkian strategista tavoitetta kasvattaa vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden valikoimaa. Korkian hallituksessa kauttaan jatkavat Timo Leino, Petri Parvinen, Barbara Hisinger-Jägerskiöld, Martti Malmivirta sekä Pertti Nurmio.

Jari Pirinen on toiminut pankin sekä erityisrahoittajan asiantuntija- ja johtotehtävissä yli kolme vuosikymmentä, minkä lisäksi hän on ollut mukana lukuisten pienten ja keskisuurten yhtiöiden hallitustyöskentelyssä. Hän on toiminut Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien.

Jari Pirisen nimitys vahvistaa Korkian strategista tavoitetta kasvattaa vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden valikoimaa. ”Jarin vahva kokemus asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä hallitustausta lukuisista PK-yhtiöistä antavat hyvät edellytykset hallitustyöskentelylle. Toivotan Jarin tervetulleeksi hallitukseen”, kommentoi Korkian hallituksen puheenjohtaja Timo Leino nimitystä.

Leinon mukaan Korkialla on hyvät lähtökohdat kasvaa erottautumalla kilpailijoista yhdistäen vahvan fokusalueiden asiantuntemuksen finanssialaan. ”Korkia hakee kasvua erityisesti vaihtoehtoisista sijoituskohteista sekä liikkeenjohdon konsultoinnin fokusalueilta – uusiutuvasta energiasta, resurssiviisaasta teollisuudesta ja päästöttömästä liikenteestä. Hallitustyössä tarkastelemme liiketoimintaa kokonaisuutena niin asiakkaan, omistajan kuin muiden sidosryhmien näkökulmasta. Uskon, että Jarin nimitys vahvistaa hallitusta ja valittua strategiaa”, Leino jatkaa.

”Korkiassa yhdistyy tasokas varainhoito ja ainutlaatuinen kilpailuetu, joka perustuu etenkin syvälliseen uusiutuvan energian asiantuntijuuteen energiatransitioon sijoittamisessa”, Jari Pirinen kommentoi.

”Jari täydentää vaihtoehtoisen sijoittamisen rahoitus- ja riskienhallinnan osaamista hallituksessa. On mahtava saada lisää paukkuja hallitukseen, jotta voimme yhtiönä jatkaa valitun strategian toteuttamista”, Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää kommentoi nimitystä.

”Olemme viime vuosina panostaneet voimakkaasti vaihtoehtoisten sijoitusten tuoteperheen kehittämiseen, ja saaneet vahvaa jalansijaa ja näyttöjä aurinkoenergian saralla sekä Euroopassa että Latinalaisessa Amerikassa. Tulemme jatkamaan valitulla tiellä”, Mäenpää kertoo yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

 

 

Kuva: Noora Slotte / Studio P.S.V.

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.