Uusiutuva energia & Cleantech on huimassa kasvussa oleva omaisuusluokka ja hyvä vaihtoehto osakesijoittamisen rinnalle. Sijoittajat hakevat nyt turvaa ja hajautusta osakkeiden hipoessa all time high –arvostuksia. Myös infrasijoituksien tarjoama säännöllinen kassavirta houkuttelee.

Uusiutuvan energian infrastruktuurisijoituksien luonne on pitkäjänteistä sijoittamista, jossa tuotto perustuu säännölliseen kassavirtaan. Tavoitteena on minimoida sijoittajan riski ja saada säännöllistä, ennustettavaa ja pitkän aikavälin kassavirtaa.

Olemme perustaneet kansainvälisen, aurinkovoimaan erikoistuneen pääomasijoitusrahaston WS Solar Fund Ky:n, joka hyödyntää ilmastonmuutoksen torjunnasta syntyvää kovaa kasvua ja tarjoaa sijoittajille kansainvälisen sijoitusmahdollisuuden uusiutuvaan aurinkoenergian tuotantoon. Rahasto sijoittaa sekä rakennusvaiheessa oleviin, että jo tuotannossa oleviin aurinkovoimalaitoksiin.

Rahasto tarjoaakin sijoittajille vaihtoehdon, jossa on riski/tuotto-profiililtaan kiinteistö- ja velkakirjarahastojen ominaisuuksia: aurinkoenergialaitos on tavallaan yksinkertaistettu kiinteistösijoitus kuitenkin ilman vuokralaisriskiä, sillä energiamyyntisopimukset ovat tyypillisesti 15-25 vuotta pitkiä.

WS Solar Fund on suomen ainoa puhtaasti aurinkovoimaloihin kansainvälisesti sijoittava pääomarahasto. Yhdessä kansainvälisen verkostomme kanssa olemme tutustuneet yli 50:een aurinkoenergiahankkeeseen, joista ensimmäiset kohteet ovat nyt kypsyneet sijoituskohteiksi. Rahasto tekee syksyn 2017 aikana ensimmäiset sijoituksensa Kaakkois-Euroopassa oleviin aurinkovoimalaprojekteihin.

Aurinkovoimaloista on muotoutunut houkuttelevia sijoituskohteita teknologiakehityksen ottamien harppauksien myötä. Lisäksi aurinkovoimaloiden rakentaminen on nopeaa, niiden toiminta perustuu pitkäaikaisiin sopimuksiin ja voimalaitokset tuottavat ennustettavaa kassavirtaa.

Aurinkovoimalla on suuri ja nopeasti kasvava markkina: aurinkoenergian globaalin tuotantokapasiteetin ennustetaan kasvavan vuosittain lähes 30 % vuodessa seuraavien 10 vuoden aikana. Hyvän tuottopotentiaalin lisäksi aurinkoenergiarahastomme vaikuttaa positiivisesti energiatuotannon päästöihin. Lisäksi toimintamallimme on Suomen markkinoilla poikkeuksellinen: rahastonhoitajalle ei makseta mitään palkkioita ennen kuin varoja palautuu sijoittajille.

 

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.