Kaisa Manninen liittyi Korkian asiantuntijatiimiin huhtikuun lopussa. Juuri LUT-yliopistosta tekniikan tohtoriksi väitelleelle entiselle SYKEn tutkijalle kestävän kehityksen fokus tuntui oikealta lähtökohdalta. ”Korkia lähestyy konsultointia kiinnostavasta kulmasta, asiakkaan strategiaan istuvasta kestävän kehityksen ja kasvun yhdistämisestä. Ketteryys ja asiakkaan tarpeiden lähtökohtaisuus vetivät myös puoleensa.”

Kaisan keskeinen lähtökohta konsulttityölle on kestävyystavoitteiden integrointi asiakasyrityksen strategiaan ja toimintaan. ”Yritysten on otettava kestävä kehitys entistä kokonaisvaltaisemmin huomioon omassa toiminnassaan. Tähän pakottaa jo rahoituksen ohjautuminen yhä enemmän kestävään kasvuun. Liiketoimintastrategiat on tällä alueella mietittävä uusiksi omien tuotteiden ja palvelujen menestyksen takaamiseksi.”

Väitöskirjassaan otsikolla ”Conducting sustainability target-driven business” Kaisan keskeisiä huomioita oli yritysten lähtökohtainen tarve linjata kestävyystavoitteensa ja -toimintansa yhtiön arvoihin. Lisäksi tavoitteet tulisi asettaa tieteellisistä lähtökohdista kestävyyden validiuden varmistamiseksi. Tämän jälkeen yrityksen strategiatyössä voidaan muokata liiketoimintaa kestävyystavoitteiden mukaiseksi ja saada aikaan kokonaisvaltaista muutosta. Tärkeää on myös tehdä koko organisaatiolle selväksi mitä kestävä kehitys tarkoittaa konkreettisesti yhtiössä, tiimi- ja henkilötasolle saakka.

”Viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut huimaa kehitystä yritysten kestävässä kehityksessä. Asian tärkeys on huomattu laajasti ja vastuullisen toiminnan perustaso on noussut. Nyt yritysten pitää panostaa vaikuttavuuden ja sen kautta kasvun lisäämiseen omassa toiminnassa”, päättelee Kaisa Manninen.

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.