Korkian Asia Gateway avaa Kiinan kasvumarkkinat pohjoismaisille yrityksille, jotka pyrkivät pysyvästi asettumaan Aasiaan ja paikallisella toiminnallaan synnyttämään kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa. Asia Gateway rakentuu Kiinan ja Suomen vahvistuvien taloussuhteiden perustalle ja hyödyntää Korkian uusien yhteistyökumppaneiden, kiinalaisen rahastoyhtiö Jiuyoun ja pohjoismaisen konsulttitalo Asia Perspectiven, laajaa paikallistuntemusta ja kontakteja.

Kiina on monelle eurooppalaisyritykselle nopeimmin kasvava markkina. Esimerkiksi hissiyhtiö Koneelle Kiina, joka on maailman suurin hissien ja liukuportaiden markkina, vastasi yli 25 % koko yhtiön myynnistä vuonna 2019. Finnair taas on hyötynyt erityisesti Suomen erinomaisesta maantieteellisestä sijainnista Kiinaan nähden, mikä näkyy luvuissa – jopa 45 % matkalipputuloista tulee Euroopan ja Aasian välisestä liikenteestä.  Monet yritykset ovatkin ymmärtäneet Kiinan kasvavan, noin 350-400 miljoonan keskiluokan ostovoiman merkityksen. Tämän lisäksi Kiinassa on paljon pääomia, jotka hakevat hyviä sijoituskohteita maailmalta. “Suomalaisten yritysten hyödyntämätön potentiaali Kiinassa on edelleen valtava”, kommentoi Korkian Senior Consultant Aino Jääskeläinen.

Kiinassa talouskasvu ja valtavan kulutuskeskeisen keskiluokan kasvu ovat nostaneet ympäristökysymyksiin liittyvien ratkaisujen etsimisen korkealle prioriteeteissa. Vaikka Kiina onkin maailman suurin kivihiilen tuottaja- ja kuluttajamaa, se on samalla myös suurin uusiutuvan energian tuottaja. Hieno esimerkki Kiinan kyvystä vähentää ilmansaasteita on myös sen ennätysvauhti liikenteen sähköistämisessä. Jo nyt yli puolet maailman sähköautoista ja jopa 98 % sähköbusseista ovat Kiinassa. Vaikka Kiinalta löytyy paljon eri puhtaan teknologian osaamista omastakin takaa, on suomalaisilla yrityksillä paljon annettavaa. Suomesta löytyy lukuisia päästöjä vähentäviä ratkaisuja ja teknologioita, joille on suurta kysyntää Kiinassa.

 

Asia Gatewayn yhteistyökumppaneiden paikallistuntemus ja kontaktit luovat merkittävän kilpailuedun ja madaltavat kynnystä markkinoille pääsyyn

Kiinassa toimii jo nyt yli 400 suomalaista yritystä, jotka työllistävät siellä yli 60 000 henkilöä (lähde: Suomi-Kiina kauppayhdistys). Kuitenkin maan etäisyys, tiedon puute, paikallinen kilpailu ja kielimuuri asettavat korkean kynnyksen Kiinan kasvumarkkinoille pyrkimiseen erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämä turhan suuri kynnys estää monia yrityksiä tarttumaan markkinan tuomiin valtaviin mahdollisuuksiin.

Menestyminen Kiinan kasvumarkkinoilla voi olla odotettua helpompaa myös pk-yrityksille, mutta se vaatii vahvaa paikallistuntemusta ja etenkin verkostoja, niin kutsuttua guanxia. Guanxi tarkoittaa henkilökohtaisia suhteita ja sosiaalista verkostoa viitaten eri henkilöiden väliseen keskinäiseen luottamukseen. Kiinassa se ei rajoitu vain perhesuhteisiin tai lähimmäisiin vaan myös liiketoimintaan ja politiikkaan. Ilman hyvää guanxia on Kiinassa hyvin vaikeaa avata päätöksentekoon johtavia tärkeitä ovia ja onnistua.

Korkian Asia Gateway -palvelu auttaa yrityksiä rakentamaan uutta, kestävää liiketoimintaa Kiinaan hyödyntäen tärkeimpänä kilpailuetunaan sen yhteistyökumppaneiden kiinalaisen rahasto- ja kehitysyhtiö Jiuyoun kontakteja ja konsulttitalo Asia Perspectiven laajaa paikallistuntemusta. ”Asia Gateway madaltaa kynnystä markkinoille pääsyyn tarjoamalla ainutlaatuisen kumppaniverkoston, jonka kautta Aasian kasvumarkkinat avautuvat uudessa valossa”, kommentoi Korkia Consulting Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Malmivirta.

Shanghaissa tammikuussa solmittu Korkia-Jiuyou -aiesopimus tuo merkittävää lisäarvoa Asia Gatewaylle. Tekemällä yhteistyötä kiinalaisen paikallishallinnon, rahoituslaitosten ja korkean profiilin avainhenkilöiden kanssa Jiuyou avaa ovia, joihin muilla konsulttitaloilla tai yksittäisillä asiakkailla ei ole pääsyä.

”Jiuyou tarjoaa pääsyn sijoitusrahastoon, edistää teknologisten innovaatioiden kehittymistä useissa provinsseissa ja kaupungeissa sekä toimii teollisuuden kehittäjänä. Pyrimme tarjoamaan jatkuvia investointeja ja palveluita korkean teknologian teollisuudelle. Odotamme innolla tulevaa yhteisyötä pohjoismaisten Kiinaan pyrkivien yritysten kanssa”, kommentoi Jiuyoun kansainvälisestä toiminnasta vastaavan Jiuyou Internationalin toimitusjohtaja Dave Wu.

Korkian toinen yhteistyökumppani on pohjoismainen konsulttitalo Asia Perspective. Joulukuussa solmittu yhteistyösopimus vahvistaa edelleen Asia Gatewayn paikallistuntemusta ja antaa yhteistyön käyttöön laajat operatiiviset resurssit. Asia Perspective on vakiinnuttanut asemansa luotettavana kumppanina ja palveluntarjoajana Itä-Aasian ja Kaakkois-Aasian markkinoilla, erityisesti Kiinassa. Asia Perspectivellä on jo nyt lukuisia suomalaisia ja muita pohjoismaisia asiakkaita Kiinassa.

”Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus liiketoiminnasta Aasiassa, ja olemme tukeneet useiden toimialojen yrityksiä tavoitteiden ja visioiden saavuttamisessa. Kumppanuus Korkian ja Jiuyoun kanssa vahvistaa entisestään asiakkaidemme edellytyksiä Aasiassa menestymiseen. Odotamme innolla tulevaa yhteistyötä”, kommentoi Daniel Karlsson, Asia Perspectiven toimitusjohtaja.

 

Asia Gateway tarjoaa yrityksille kattavasti erilaisia palveluja, jotka tukevat heidän onnistumista Kiinan markkinoille pääsyyn

Asia Gateway avaa Kiinan kasvumarkkinat pohjoismaisille yrityksille, jotka pyrkivät paikallisella toiminnallaan synnyttämään kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa. Aluksi Korkia toteuttaa yhdessä Asia Perspectiven kanssa Kiinan markkinoista kiinnostuneille yritykselle markkina-analyysin ja tähän liittyvän kasvustrategian selvityksen, jonka perusteella yritys pystyy tekemään päätöksen Kiinaan etabloitumisesta. Mikäli Kiinassa nähdään asiakasyritykselle tarpeeksi potentiaalia, Asia Gateway tarjoaa yrityksille hyvin laajaa tukea pitkäjänteiseen strategian toteutukseen. Tämä toteutusvaiheen tuki kattaa useita eri palveluita lakipalveluista, IPR:n suojaamisesta, toimitiloista ja back-office-toiminnoista aina yritysjärjestelyjen toteuttamiseen ja rahoituksen hankkimiseen asti.

“Meiltä asiakas saa pitkäjänteistä tukea uuden, kestävän liiketoiminnan rakentamiseen Kiinassa niin sanotulla avaimet käteen -mallilla – me haluamme, että asiakkaamme onnistuvat ja olemme valmiita myös jakamaan riskejä heidän kanssaan”, tiivistää Korkian Martti Malmivirta.

 

Lisätietoja

Korkia
Martti Malmivirta
+358 40 555 4720
martti.malmivirta@korkia.fi

Asia Perspective
Daniel Karlsson
+86 137 6108 9974
daniel.karlsson@asiaperspective.net

Jiuyou International
Dave Wu
+86 189 1190 0922
qwu@jiuyoufund.com

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.