Viikonloppuna julkaistut Kiinan kauppaluvut olivat pettymys markkinoille.  Kiinan vienti tippui 1,8 % ja tuonti laski 10,9 % vuoden takaisista luvuista dollareissa mitattuna. Suurta dramatiikkaa ei luvuissa ole, sillä jos tuonnin määriä tarkastelee, niin ne ovat olleet hienoisessa nousussa. Varsinkin raaka-aineiden tuonti on pysynyt hyvällä tasolla. Vienti on ollut enemmän ongelmissa, kun maailman talouden hidastuminen vaimentaa kysyntää globaalisti.

Viime viikolla julkaistut Euroopan ostopäällikköluvut olivat yllätyksettömät ja piirtävät kuvaa tasaisesta talouskasvusta. Samoin Euroopan komission julkaisemat talousennusteet povaavat euroalueen talouskasvuksi tälle ja ensi vuodelle 1,8 %.

Yhdysvaltojen työllisyysluvut olivat lievä pettymys odotuksiin nähden. Uusia työpaikkoja syntyi huhtikuussa 160 000, mikä osoittaa talouden olevan edelleen hyvässä vedossa. Työmarkkinat alkavat hiljalleen kiristymään, mikä näkyy palkkojen nousuna. Palkkojen nousuvauhti oli 2,5 % huhtikuussa vuoden takaisesta. Yhdysvaltojen keskuspankin korkopolitiikassa työllisyyden ja palkkojen kehityksellä on suuri paino, mutta korkoja ei odoteta nostettavan kesäkuun kokouksessa. Globaali talouden epävarmuus painaa Fedin päätöksissä tällä hetkellä enemmän kuin Yhdysvaltojen oma taloudellinen kehitys.

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.