Kauppatieteiden tohtori Emma Salminen on liittynyt Korkian konsultoinnin tiimiin vahvistamaan asiantuntijapalveluidemme kiertotalouden osaamista. Emma on työskennellyt vastuullisuuden ja kiertotalouden parissa 10 vuotta syventyen kiertotalouden liiketoimintamalleihin, kuluttajien rooliin kiertotaloudessa ja vastuullisuusstrategioihin.

Viimeisimmässä työssään Aalto-yliopistolla Emma Salminen työskenteli tutkijana kiertotalouden liiketoimintamalleihin keskittyvissä tutkimushankkeissa ja opetti kiertotaloutta, vastuullista markkinointia ja palvelumuotoilua markkinoinnin laitoksella. Emman väitöskirja tarkasteli kuluttajien roolia kiertotaloudessa ja tuotteiden käyttöiän pidentämistä.

”Onnistunut kiertotalouden tuotteiden ja palveluiden käyttöönotto vaatii palveluntarjoajien lisäksi asiakasymmärrystä ja palvelumuotoilua. Väitöskirjatyöni kuluttajien roolista kiertotaloudessa ja palvelumuotoilun kokemukseni konsultointiprojekteissa ja yliopisto-opetuksessa ovat tuoneet laajan ymmärryksen kestävämpiin ratkaisuihin siirtymisen vaatimuksista”, Emma kertoo.

Väitöstutkimus oli osa laajempaa monitieteistä Itämeren ekosysteemin parantamiseen keskittyvää EU-projektia. Emman osaamista vahvistaa konsultointiprojektit, joita hän on toteuttanut tutkimus- ja opetustyönsä ohessa konsultoimalla palvelukonseptien kehitystä palvelumuotoilun avulla, vastuullisuusselvitysten laadintaa sekä tehden markkina-analyysejä.

”Opettaessani vastuullisuutta ja kiertotaloutta Aalto-yliopistolla toistin opiskelijoille, että vastuullisuus voi toimia kasvun ajurina ja vihreisiin ratkaisuihin siirtyminen vaatii myös kannattavuuden pysymistä hyvänä. On mielenkiintoista päästä laittamaan näitä sanoja yhä enemmän konkreettisiin toimiin Korkialla kestävän liiketoiminnan hankkeiden kautta”, Emma kommentoi.

”Kiertotalous on läpileikkaava teema kaikissa osaamisalueissamme. Erityisesti tavoitteenamme on löytää kiertotalouteen siirtymisestä kannattavaa uutta liiketoimintaa, innovatiivisia palveluja ja esimerkiksi yritysten välisiä uusia teollisia symbiooseja. Emma täydentää tiimimme kiertotalousosaamista erinomaisesti vahvalla tutkimuksellisella kokemuksellaan, palvelumuotoilun osaamisellaan sekä konkretiaan pyrkivällä työotteellaan. Tervetuloa tiimiin Emma!”, konsultoinnin liiketoimintajohtaja Janika Keinänen kommentoi.

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.