Korkia tarjoaa instituutioille ja varakkaille, edistyneille yksityissijoittajille uuden sijoitusmahdollisuuden kasvukeskusten asuintontteihin. Rahaston tuottotavoitteena on yli 5 % vuotuinen kassavirta. Uusi rahasto on ensimmäinen sijoitusmahdollisuus, jonka Korkia tarjoaa vaihtoehtorahaston hoitajan toimiluvallaan laajemmalle sijoittajajoukolle.

 

Uusi tonttirahasto mahdollistaa sijoittamisen ammattisijoittajien kanssa

Korkia on avannut lokakuun alussa aiempaa laajemmalle sijoittajajoukolle uuden tonttirahaston. Korkia Tonttirahasto II Ky:n kautta asiakkaamme sijoittavat pääkaupunkiseudun ja kasvukeskuksien asuintalojen tontteihin, joille rakennettavat asunto-osakeyhtiöt tulevat vuokralaisiksi.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota tonttirahastoamme yhä laajemmalle sijoittajajoukolle. Tontteihin sijoittaminen on turvallista, pitkäjänteistä ja tuotoltaan vakaata, todellista ”osta ja unohda” -sijoittamista. Korkia erottautuu positiivisesti palveluasenteellaan niin sijoittajille kuin kumppaneillemme, suomalaisille vakavaraisille ja osaaville rakennusliikkeille”, kommentoi Korkian sijoitusliiketoiminnasta vastaava Jussi Lilja.

Tonttirahastot, kuten Korkia Tonttirahasto II Ky, ovat tyypillisesti pitkäjänteisiä sijoituksia, joiden tuotto on ennustettavaa ja vakaata. Uusi tonttirahasto jatkaa Korkian edellisen tonttirahaston menestystarinaa ja vastaa pitkälti jo aiemmin vain ammattimaisille sijoittajille tarjottua rahastoa. Ei-ammattimaisille, varakkaille yksityissijoittajille uusi tonttirahasto mahdollistaakin sijoittamisen, kuten ammattisijoittajat.

Korkian edellinen tonttirahasto suljettiin joulukuussa 2020. Rahastolla on omistuksessaan yli 60 tonttia erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Oulun seuduilla. Rahasto on onnistuneesti ylittänyt alkuperäisen tavoitteensa mukaisen yli 5 % vuosittaisen kassavirtatuoton.

Korkia on saanut syyskuussa 2021 vaihtoehtorahaston hoitajan toimiluvan. Toimilupa mahdollistaa aiempaa laajemmalle asiakaskunnalle Korkian vaihtoehtoisiin sijoitusmahdollisuuksiin tarttumisen. Uuden tonttirahaston lisäksi tavoitteena on lähiaikoina tarjota kiinnostavia uusiutuvan energian sijoituskohteita yhä laajemmalla sijoittajakunnalle.

 

Tonttirahastojen näkymät erinomaiset nyky-ympäristössä – korot ovat matalat ja likvidien sijoituskohteiden arvostuskertoimet korkealla

Kokonaisuudessaan sijoittajien kysyntä on kohdistunut viime vuosina yhä enemmän vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Kehitystä ovat tukeneet sekä äärimmäisen matala korkotaso että likvidien sijoituskohteiden korkea arvostustaso. Toistaiseksi sijoitusmahdollisuudet ovat kuitenkin olleet pääosin tarjolla vain ammattisijoittajille.

Rajalliset yksityissijoittajien sijoitusmahdollisuudet ovat aiemmin näkyneet myös tonttisijoittamisen kentässä. Tarjolla olevat vaihtoehdot eroavat sekä sijoitusmuodon ja likviditeetin että riskien ja kustannusten suhteen. Rahastojen palkkiomalleissa hallinnointi-, merkintä- ja lunastuspalkkioiden osalta on merkittäviä eroja. Yhteistä kiinnostuksessa tonttirahastoja kohtaan on kuitenkin vakaa tuotto ja poikkeuksellisen matala riskitaso.

”Rakennusliikkeiden tahtotila on nopeuttaa oman pääomansa kiertoa ja keskittyä päätoimialaansa, rakentamiseen, ei tonttien omistamiseen. Toisaalta pienempi oman pääoman tarve mahdollistaa yhä useammalle oman asunnon hankkimisen ja valinnaisen vuokratonttiosuuden voi lunastaa myöhemmin tulojen kasvaessa. Tonttisijoittamisen näkymät ovat valoisat”, toteaa rahastonhoitaja Markus Liimatainen.

 

Jätä yhteystietosi alle, mikäli haluat kuulla lisää uudesta rahastostamme:

  Olen ammattisijoittaja / minulla on sijoitusyhtiö
  Sijoitusvarallisuuteni on yli 500 000 euroa

  Lukuvinkkejä

  Saatat olla kiinnostunut myös näistä

  Yhteydenotto

  Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

  Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.