Ilmastonmuutoksen liiketoimintaratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) on hyväksynyt Korkian jäseneksi. Korkia on sijoittamiseen, kehittämiseen ja rahoittamiseen keskittyvä yritys, jonka tavoitteena on kestävän kehityksen edistämiseen.

Yrityksistä, yliopistoista, tutkimuslaitoksista ja kaupungeista koostuva Climate Leadership Coalition edistää ilmastonmuutoksen vastaista työtä. CLC:n hallituksen puheenjohtajana toimii Henrik Ehrnrooth ja varapuheenjohtaja Jorma Ollila.

”Climate Leadership Coalitionin tarkoituksena on vaikuttaa elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia”, kommentoi CLC:n toiminnanjohtaja Jouni Keronen.

”Odotamme innolla tulevaa yhteisyötä ja toivomme Korkialta yhdistyksen tavoitteiden ja arvojen mukaista aktiivista roolia työssä ilmastonmuutosta vastaan”, Keronen jatkaa.

 

Korkian jäsenyyttä puolsivat lukuisat näytöt ilmastonmuutoksen vastaisesta työstä

”Olemme erilaisissa kestävän kehityksen hankkeissa mukana niin sijoittajan, kehittäjän, rahoittajan kuin konsultin roolissa. Esimerkiksi perustamiemme kasvuyritysten tarjoamilla teknologioilla ja ratkaisuilla on globaali vaikutus ilmastonmuutokseen ja materiaalitehokkuuteen”, kommentoi Korkia-konsernin toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

”Toivomme CLC-jäsenyyden edistävän kestävän kehityksen työtämme ja on ilo liittyä mukaan laajaan verkostoon, jossa voimme yhdistää voimamme kehittämään globaalisti kestävämpää liiketoimintaa”, Mäenpää jatkaa.

Ilmastonmuutoksen luoma epävarmuus voidaan kääntää myös kannattavaksi kasvuksi. Liikkeenjohdon konsultoinnissa Korkian erikoisosaamisalueiden (energia, kiertotalous ja liikenne) murrokset nähdään mahdollisuuksina luoda kilpailuetua ja kasvua asiakkaille.

Esimerkiksi Valiolle olemme olleet tukena ProLanta-hankkeessa, jonka tavoitteena on vähentää maatalouden päästöjä ja löytää uusia ratkaisuja lietelannan käsittelyyn. Aviapoliksen Liikennelabra-hankkeessa puolestaan Korkia rakentaa yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa tulevaisuuden älykkäitä ja päästöttömiä liikenteen ja logistiikan ratkaisuja. Hankkeessa tehtävät pilotit, konseptit ja palvelut edesauttavat liikennesektorin päästöjen vähentämistä samalla luoden uutta kannattavaa liiketoimintaa.

 

Korkian perustamat kasvuyritykset ovat merkittävässä roolissa

Korkia on ollut mukana perustamassa useita kasvuyrityksiä, joilla on merkittävä vaikutus ilmastonmuutoksen torjuntaan kuten:

Coolbrook Oy:n, joka on kehittänyt uudenlaisen kemiallisen reaktoriteknologian, joka mahdollistaa hiilidioksidipäästöjen pienentämisen 1,4 tonnilla kunkin eteenitonnin tuotannossa. Eteeni on yleinen kemianteollisuuden tuotteiden raaka-aine.

Norsepower Oy:n, joka on kehittänyt roottoripurjeteknologian, joka mahdollistaa aluksen polttoaineenkulutuksen vähentämisen 5-20 %:lla. Teknologia on käytössä mm. Viking Linen Turku-Tukholma välillä.

BioA Oy:n, joka on orgaanisten lannoitteiden tuottaja, jonka ensimmäinen tuotantolaitos on rakenteilla Kotkaan. Lannoite korvaa perinteiset kemialliset lannoitteet, jotka köyhdyttävät maaperää ja ovat yksi maatalouden hiilidioksidipäästöjen suurimmista lähteistä.

Griffin Refineries Oy:n, joka käsittelee yhdyskunta- ja teollisuusjätteet kierrätettäviksi tuotteeksi ja ei-kierrätettävät SRF-polttoaineeksi. Jalostamoiden prosessissa yhden tonnin yhdyskuntajätteen käsittely vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 700 kg:lla.

 

Lisätietoja

Pauli Mäenpää
Konsernin toimitusjohtaja, Korkia
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi

Jouni Keronen
Toiminnanjohtaja, Climate Leadership Coalition
+358 50 453 4881
jouni.keronen@clc.fi

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.