Korkia on sopinut 300 miljoonan USD aurinkoenergiaportfolion hallinnoinnista brittiläisen aurinkoenergiahankkeita kehittävän ja kansainvälisten instituutiosijoittajien omistaman PowerTreen kanssa. Samalla Korkian hallinnoima aurinkoenergialaitosten kanta kasvaa lähes 400 megawattiin.

PowerTreen omistajat ovat sveitsiläinen Evergreen Investment Partners and Advisers AG (EVINPA) ja italialainen Infrastrutture SpA. Yhteistyö kattaa uusien aurinkoenergiahankkeiden rakentamisen ja hallinnoinnin Chilessä. Korkia etsii PowerTreen portfolioon sopivia aurinkoenergialaitoksia eri hankekehittäjiltä, toimii neuvonantajana ja ostajan avustajana kaupanteossa sekä valvoo laitosten rakentamista. Kun laitokset on kytketty verkkoon, Korkia vastaa pitkillä sopimuksilla laitosportfolion hallinnasta ja tuotannon optimoinnista kokonaisuudessaan.

Avaimet käteen -paketti luo aurinkoenergiasijoittajille lisäarvoa, sillä Korkian olemassa oleva maaorganisaatio ja kokemus hankkeista tarkoittaa nopeutettua pääoman sijoittamista ja parempaa IRR-tuottoa, matalampaa riskiä sekä sijoittajan omien resurssien vapauttamista sijoitustoimintaan.

”Sen sijaan, että kansainvälinen sijoittaja lähtisi perustamaan omaa maaorganisaatiota uuteen kohteeseen, hän saa jo valmiiksi vakiintuneen ja verkostoituneen tiimin hankevirtoineen käyttöönsä. Tämä tarkoittaa myös pääsyä parhaisiin hankkeisiin. Olemme kumppanina syvällä kohdemarkkinassa ja pyöritämme laitosportfolioiden hallintaa tehokkaasti sijoittajien tuotto maksimoiden”, kertoo Korkian aurinkoenergialiiketoiminnasta vastaava Mikko Kantero.

Keväällä 2019 Korkia hankki yritysostolla chileläisen aurinkoenergia- ja kiertotalousalan projektikehitysyhtiön Asesorías RAM SpA:n, jonka myötä yhtiö hallinnoi Latinalaisessa Amerikassa yli 80 MW aurinkovoimaa. Lisäksi Korkia toimii Espanjan aurinkoenergiamarkkinoilla sijoittajan roolissa, ja on käynnistämässä alkuvuodesta uutta ammattimaisille sijoittajille suunnattua aurinkoenergiarahastoa.

“Aurinkovoima on todennettu ja matalariskinen sijoituskohde, jonka markkina kasvaa globaalisti kovaa vauhtia. Aurinkoenergia on sijoittajille entistä houkuttelevampi sijoituskohde nykyisessä korkomarkkinassa. Tavoitteenamme on kasvaa luotetuksi kumppaniksi kansainvälisten instituutiosijoittajien keskuudessa. Yhteistyö PowerTreen kanssa on tärkeä askel tällä polulla ja vahvistaa entisestään asemaamme aurinkoenergia-asiantuntijana”, Kantero taustoittaa.

Nyt tehdyn sopimuksen myötä Korkian hallinnoima aurinkovoimaportfolio kasvaa lähes 400 MW tasolle sijoituksen toteutuessaan täysmääräisenä. Vertailun vuoksi koko Suomen aurinkoenergiakapasiteetti oli vuoden 2018 lopussa noin 120 MW. Euroopan mittakaavassa 400 MW kapasiteetti tarkoittaa Korkian sijoittumista 10-15 suurimman portfoliomanagerin joukkoon. “Yhteistyö PowerTreen kanssa nostaa meidät kokoluokaltaan Euroopankin mittakaavassa merkittäväksi toimijaksi. Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä ja PowerTreen sijoittajien EVINPAN sekä Infrastrutturen meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta”, Kantero jatkaa.

PowerTreen taustalla oleva instituutiosijoittaja EVINPA on keskittynyt energia-alan murrokseen ja on tähän päivään mennessä kanavoinut yli 4,6 miljardia dollaria uusiutuvan energian hankkeisiin. PowerTree on esimerkki siitä, miten alan toimijat yhdistävät voimansa. Yhtiön mukaan jatkossa on odotettavissa useita vastaavia yhteisomistuksessa olevia sijoitusyhtiöitä myös muihin kasvaviin aurinkoenergiamarkkinoihin.

”Tavoitteenamme on tulevien 3-4 vuoden aikana sijoittaa 2 miljardia dollaria aurinkoenergiaan globaalisti. Tavoitteeseen pääsy edellyttää, että solmimme vahvoja kumppanuuksia aurinkoenergiaomaisuutta hallinnoivien yhtiöiden, kuten Korkian kanssa. Odotan innolla yhteistyön käynnistymistä”, kommentoi Emmanuel Meyer, PowerTreen sijoittajan EVINPAn Managing Director.

 

LISÄTIETOJA

Korkia
Mikko Kantero
+358 50 2247
mikko.kantero@korkia.fi

EVINPA
Emmanuel Meyer
+44 7423 792 357
emmanuel.meyer@evinpa.ch

Korkia on kansainvälisesti toimiva yritys, jonka toiminnan keskiössä on kestävän kehityksen edistäminen. Asiakkaamme ovat kotimaisia ja kansainvälisiä sijoittajia, yrityksiä ja instituutioita. Tarjoamme yli viidenkymmenen henkilön voimin varainhoitopalveluja sekä liikkeenjohdon konsultointia, minkä lisäksi meillä on 14 kasvuyhtiön portfolio, joiden kasvua tuemme niin kehittäjän, omistajan kuin rahoittajan roolissa. Toimintaamme tukee vahva Senior Advisorverkosto, johon kuuluvat mm. ministeri Esko Aho, Kaj-Gustaf Bergh ja Minna Korkeaoja. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2018 noin 8,5 M€ (+35 % kasvu edellisvuoteen verrattuna) ja H1/2019 liikevaihto 5,1 M€.

PowerTree on brittiläinen aurinkoenergiahankkeita kehittävä ja niihin sijoittava yhtiö. PowerTreen taustalla on kansainvälisiä instituutiosijoittajia, sveitsiläinen Evergreen Investment Partners and Advisers AG (EVINPA), italialainen Infrastrutture SpA sekä rahoittajana yksi UK:n vanhimmista sijoitustaloista.

EVINPA eli Evergreen Investment Partners and Advisers AG on sveitsiläinen globaalisti toimiva kehittäjä ja sijoittaja, joka on erikoistunut energia-alan murrokseen erityisesti kehittyvillä markkinoilla. Lisätietoja: www.evinpa.ch

Infrastrutture SpA on italialainen energia- ja ympäristöalan hankkeisiin erikoistunut sijoittaja ja neuvonantaja. Lisätietoja: www.infrastrutture.eu

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.