Sijoittamiseen, yritysten kehittämiseen ja rahoittamiseen erikoistuneen Korkian yhtiökokous nimitti yhtiön hallitukseen kolme uutta jäsentä: Timo Leino, Olli-Petteri Lehtinen ja Petri Parvinen. Nimitettyjen lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat Martti Malmivirta sekä Barbara Hisinger-Jägerskiöld.

Korkian hallituksen puheenjohtajaksi nimetyllä OTK Timo Leinolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus investointipankkitoiminnasta, liikkeenjohdon konsultoinnista ja pääomasijoittamisesta.

KTM Olli-Petteri Lehtinen on tehnyt pitkän uran Nordealla, jossa hän on viimeisimpänä työskennellyt Nordea Pankin suurasiakasliiketoiminnan johtajana 2001-2019 sekä Nordea Pankki Venäjän hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana 2015-2019. Lehtisellä on vahva tausta riskienhallinnasta, pääomasijoittamisesta sekä ESG-toiminnoista.

FT Petri Parvinen on strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori Helsingin yliopistossa. Hän on perustanut 14 yritystä ja toiminut yrittäjänä, sijoittajana, johtajana, myyjänä, akateemisena asiantuntijana, hallitusammattilaisena ja konsulttina globaalisti.

Uusien nimitettyjen lisäksi Korkian hallituksen jäseninä jatkavat KTM Barbara Hisinger-Jägerskiöld sekä MBA Martti Malmivirta. Barbara Hisinger-Jägerskiöld on kokenut hallitusammattilainen ja sijoittaja. Martti Malmivirralla on pitkä kokemus yritysjohtajana, konsulttina, useiden yritysten hallitusten jäsenenä sekä kasvuyritysten perustajana. Malmivirta oli Korkiaan yhdistyneiden Eera-yhtiöiden pääomistaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja. Barbara Hisinger-Jägerskiöld on ollut Korkian hallituksessa vuodesta 2015 ja Martti Malmivirta vuodesta 2017 lähtien. ​

”Korkian liiketoiminta kehittyy hyvin ja yhtiön siirtyessä seuraavaan kasvuvaiheeseen olemme erittäin tyytyväisiä uusien hallituksen jäsenten tuomasta osaamisesta niin finanssialalta, konsultoinnista kuin hallitustyöskentelystä”, kertoo Korkian toimitusjohtaja ja perustaja Pauli Mäenpää.

Korkian strategian ytimessä on kestävän kehityksen edistäminen, ja se näkyy niin sijoittajille kuin yrityksille suunnatuissa palveluissa. Nyt yhtiö hakee kasvua erityisesti vaihtoehtoisesta sijoituskohteista sekä liikkeenjohdon konsultoinnista fokusalueiltaan energiassa, kiertotaloudessa ja liikenteessä.

”Korkia on mielenkiintoinen yhdistelmä menestyksekästä varainhallintaa, asiakasyritysten kestävän kehityksen kasvun tukemista sekä portfolio kasvuyrityksiä. Näitä yhdistää kasvuhakuinen ja -kykyinen, innostunut asiantuntijoiden joukko”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Timo Leino.

”Yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa kasvua kaikissa toiminnoissaan ja kannattavan kasvun varmistaminen tulee olemaan hallitustyön keskiössä. Toivon voivani tuoda kurinalaisen tavan tarkastella liiketoimintaportfolion kokonaisuutta niin asiakkaan, omistajan kuin muiden sidosryhmien näkökulmasta”, Leino jatkaa.

 

Lisätietoja

Pauli Mäenpää,
konsernin toimitusjohtaja, Korkia Oy
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi

Timo Leino
hallituksen puheenjohtaja, Korkia Oy
+358 50 325 5754

 

 

 

 

 

 

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.