Korkian valttikortti on yhteinen intressi hankekehittäjien kanssa

Korkian rahoitustavan keskiössä on yhteisen tahtotilan ja tavoitteiden löytäminen hankekehittäjien kanssa. Jaetut tavoitteet nopeuttavat hankekehitystä ja helpottavat riskienhallintaa. Korkia on säännöllisesti yhteydessä jokaiseen kumppaniinsa, sillä rahoittajan on tiedettävä, mitä sijoituskohteessa tapahtuu. Uusiutuvan energian markkinalla tapahtuu nyt paljon muutoksia, sillä tilanne elää jatkuvasti lähes jokaisessa maassa muun muassa verkkokapasiteetin suhteen. Markkinan ja hankekehittäjien huolellinen valinta vaatii […]

Korkian rahoitustavan keskiössä on yhteisen tahtotilan ja tavoitteiden löytäminen hankekehittäjien kanssa. Jaetut tavoitteet nopeuttavat hankekehitystä ja helpottavat riskienhallintaa. Korkia on säännöllisesti yhteydessä jokaiseen kumppaniinsa, sillä rahoittajan on tiedettävä, mitä sijoituskohteessa tapahtuu.

Uusiutuvan energian markkinalla tapahtuu nyt paljon muutoksia, sillä tilanne elää jatkuvasti lähes jokaisessa maassa muun muassa verkkokapasiteetin suhteen. Markkinan ja hankekehittäjien huolellinen valinta vaatii Korkialta paljon aikaa ja asiantuntevan tiimin, jotta markkinan muutoksia voidaan myös ennakoida.

Perinteisesti uusiutuvan energian hankekehitystä on tehty inhouse-kehityksenä, mutta yksin tekeminen on usein hitaampaa, riskialttiimpaa ja volyymiltaan pienempää kuin Korkian mallin mukainen yhteistyö. Mikäli yritys tekee kaiken hankekehityksen itse, kehityksen eteneminen on pitkälti riippuvainen siitä, miten nopeasti yritys saa rekrytoitua uusia ihmisiä. Sen lisäksi yritys myös kantaa täydet riskit yksin.

Ennen Korkian uudenlaista rahoitusmallia uusiutuvan energian hankkeisiin ei ole juurikaan ollut tarjolla alkuvaiheen rahoitusta. Korkian toimintatavasta poikkeuksellisen tekee se, että Korkialla ja hankekehittäjällä on yhteinen intressi viedä hanke systemaattisesti ja tehokkaasti pitkälle ja myydä hanke vasta siinä vaiheessa, kun sijoituksen arvo on noussut. Perinteisessä hankekehityksen rahoituksessa isot toimijat hinnoittelevat kehitykseen sisältyvän riskin mukaan hintaan, jolloin hankekehityksen näkökulmasta katteet jäävät pienemmiksi.

Korkian rahoitustavan ansiosta hankekehittäjät saavat itselleen läsnä olevan rahoituskumppanin. Yhteistyö on paitsi kannattavaa ja sujuvaa, myös sijoittajille tuottoisaa.