Varainhoitomme on hoitanut menestyksekkäästi viiden vuoden ajan asiakkaidensa sijoitussalkkuja. Sijoitusstrategioiden Korkia 100 ja Korkia 80 -salkkujen tuotot ovat ylittäneet selvästi vertailuindeksinsä viiden vuoden aikana.

Korkian sijoitustoiminta aloitettiin huhtikuussa 2014. Globaalisti hajautetun osakkeisiin sijoittavan Korkia 100 -strategian tuotto ajalla 17.4.2014-17.4.2019 oli kulujen jälkeen 66 % ja Korkia 80 -strategian 57 %. Vastaavien globaalien vertailuindeksien tuotto oli 61 % ja 52 %.

Korkia 100 -strategian viiden vuoden vuotuinen nettotuotto (kulujen jälkeen) oli siten 10,7 % p.a. ja Korkia 80 -strategian 9,4 % p.a. samalla ajanjaksolla. Tuottoa on rasitettu laskelmassa vuosittaisella 0,8 % + alv palkkiolla.

 

Ylituottoa kestävän kehityksen huomioivalla näkemyksellisellä, riippumattomalla ja aktiivisella sijoitustoiminnalla

Varainhoitomme sijoitusstrategia on luonut asiakkaille selvää lisäarvoa. Ylituottomme perustuu kestävän kehityksen huomioivaan näkemykselliseen, riippumattomaan ja aktiiviseen sijoitustoimintaan, jossa asiakkaiden salkkuihin valitaan parhaat aktiiviset rahastot sekä kustannustehokkaimmat ETF-indeksirahastot.

”Käytössämme on lähes 80 000 aktiivisen rahaston valikoima 1 489 rahastoyhtiöltä sekä yli 2 200 ETF-indeksiosuusrahaston valikoima. Näistä rahastoista löydämme parhaan ja kustannustehokkaan ratkaisun vallitsevaan markkinatilanteeseen”, kertoo sijoitusjohtajamme Ari Koskela.

Varainhoitomme perustuu aitoon riippumattomuuteen. ”Omalta varainhoitajalta voi, ja pitää kysyä, tarjoaako hän riippumatonta vaiko ei-riippumatonta palvelua. Meillä ei ole omia rahastoja, myyntisopimuksia tai palkkiojärjestelmiä muiden toimijoiden kanssa, jotka ohjaisivat sitä millaisia instrumentteja asiakkaiden salkkuihin päätyy”, varainhoidon johtaja Jussi Lilja kommentoi.

Aktiivisuus ei syö asiakkaan tuottoja, koska Korkia ei peri kaupankäyntikuluja asiakkailtaan.

Sijoitusfilosofiamme mukaan johdonmukaisella näkemyksellisellä sijoitustoiminnalla päästään parhaisiin tuottoihin. ”Otamme vahvaa näkemystä sijoitussalkuissa markkinoihin nähden osake-, korko- ja maa-allokaatioissa sekä rahastovalinnoissa. Emme spekuloi, vaan luotamme faktaan ja teemme aktiivisesti harkittuja päätöksiä”, Koskela jatkaa.

 

Vastuullisella sijoittamisella parannetaan salkun tuotto- ja riskiprofiilia

Korkia on sitoutunut noudattamaan vastuullisen sijoittamisen periaatteita allekirjoittamalla YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Vastuullisella sijoittamisella viitataan ympäristön, sosiaalisten ja yhtiöiden hallintotapaan liittyvien tekijöiden eli ESG-kriteerien (Environmental, Social and Governance) huomioon ottamista sijoitustoiminnassa.

”Käymme tarkkaan läpi sijoitustemme vastuullisuuteen liittyvät seikat ja käytämme yleisesti alalla hyväksyttyjä analyysityökaluja rahastojen ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan vaikutusten selvittämiseksi”, Koskela kertoo.

Pitkäaikaisena sijoittajana seuraamme mm. salkkujemme ilmasto- ja hiiliriskejä. ”Ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi maailman on vähennettävä rajusti hiilidioksidipäästöjä. Käyttämämme hiiliriskimittari kertoo, miten hyvin sijoituksemme ovat valmistautuneet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Se ei kerro ainoastaan hiilidioksidipäästöjen tasosta vaan myös siitä, miten sijoituksemme toimivat vähentääkseen päästöjään”, kommentoi salkunhoitaja Kim Nummelin.

”Akateemiset tutkimukset tukevat lähes yksiselitteisesti kestävän kehityksen ja ESG-kriteerien huomioimista pitkäjänteisessä sijoitustoiminnassa. Kyse on paremmasta riskien hallinnasta, joka johtaa vastuullisuuden rinnalla parempaan riski/tuotto -suhteeseen sijoitussalkussa”, Lilja jatkaa.

Viime syksynä aloitimme Korkia Kestävä Kehitys -sijoitusstrategian, joka sijoittaa kustannustehokkailla ETF-indeksiosuusrahastoilla hyvän vastuullisuusprofiilin yhtiöihin. ”Kyseessä on ns. Best in Class -sijoitusstrategia, jossa poimimme kaikilta toimialoilta parhaan ESG-profiilin yhtiöt. Näin salkku koostuu hyvän ESG-profiilin yhtiöistä ja samalla varmistetaan riittävä salkun hajautus”, Nummelin kiteyttää sijoitusstrategian hyödyt.

 

Mihin Korkian varainhoito perustuu ja miten se eroaa kilpailijoista?

Varainhoitomme perustuu henkilökohtaiseen palveluun ja vastuullisuuden huomioivaan näkemykselliseen, riippumattomaan ja aktiiviseen sijoitustoimintaan. Seuraavat viisi syytä tekevät Korkian varainhoidosta erityisen verrattuna kilpailijoihin.

  1. Riippumattomuus – Varainhoidossamme käytetään vain ulkopuolisia rahastoja ja ETFiä.
  2. Näkemyksellisyys – Otamme rohkeasti näkemystä markkinan kehitykseen, sillä sijoituspäätöksiämme ei sido mitkään sopimukset tai rajoitukset
  3. Vastuullisuus – Olemme sitoutuneet noudattamaan YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Vastuullisen sijoittamisen yhtenä tavoitteena on salkun tuotto- ja riskiprofiilin parantaminen.
  4. Tarjoamme suoria kasvuyhtiösijoituksia ja kiinnostavia alkuvaiheen rahoituskierroksia. Konsultoinnin ja rahoitusliiketoiminnan kautta meillä on vahva osaaminen kasvuyhtiöiden valintaprosessissa.
  5. Sijoitamme omia varojamme suosittelemiimme pääomasijoituksiin. Jaamme asiakkaan kanssa saman tuottotavoitteen ja hallitsemme täten riskejä erityisellä intressillä.
Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.