Suomalaisen Solar Water Solutionsin missiona on mahdollistaa puhtaan veden saatavuus ihmisille, joille se ei ole ollut ennen mahdollista. Yhtiö on keksinyt, kuinka meri- tai saastuneesta pohjavedestä tehdään juomavettä ilman pääsyä sähköverkkoon – uusiutuvalla energialla. Ainutlaatuinen patentoitu teknologia mahdollistaa puhtaan juomaveden tuotannon ilman energiakustannuksia ja ympäristöpäästöjä.

Puhtaan juomakelpoisen veden saannin turvaaminen koko maailman väestölle on ihmiskunnan suurimpia haasteita. Vaikka maapallomme pinta-alasta 70 prosenttia on vettä, kuitenkin lähes 750 miljoonaa ihmistä joutuu elämään ilman riittävää määrää puhdasta vettä. Ongelmasta kielii se, että YK:n yleiskokous julisti puhtaan veden ihmisoikeudeksi vuonna 2010. Valitettavasti ilmastonmuutoksen, kaupungistumisen, teollistumisen ja vesistöjen saastumisen myötä puhtaan veden saatavuus on jopa heikkenemään päin.

”Vedenpuhdistuslaitteidemme tuottaman veden laatu täyttää Maailman terveysjärjestö WHO:n asettamat erinomaisen juomaveden kriteerit ja vesi on laitteiston sijainnista ja raakavedestä riippumatta yhtä puhdasta kuin hanavesi Suomessa,” kommentoi Solar Water Solutionsin toimitusjohtaja Antti Pohjola.

Puhdasta vettä Tseikurun kylälässä, Keniassa.

Yhtiön laitteilla voidaan puhdistaa niin meri,- järvi-, joki- kuin kaivovettä käänteisosmoosilla. Menetelmässä raakaveden paine nostetaan yli sen osmoottisen paineen, jolloin puhtaat vesimolekyylit läpäisevät suodatinkalvon, joka pitää toisella puolella kaikki epäpuhtaudet, kuten kemikaalijäänteet, bakteerit ja virukset.

”Vedenpuhdistuslaitteidemme tuottaman veden laatu täyttää Maailman terveysjärjestö WHO:n asettamat erinomaisen juomaveden kriteerit ja vesi on laitteiston sijainnista ja raakavedestä riippumatta yhtä puhdasta kuin hanavesi Suomessa.”

Yhtiön markkina-alue on haja-asutusalueet kuten saaret tai kylät, joissa ei ole voimalaitokseen liittyvää sähköverkkoa. Tällä hetkellä näillä alueilla vaihtoehtona on käytännössä a) puhdistaa vesi dieselgeneraattoreita tai akkuja hyödyntämällä, tai b) kuljettaa vesi paikan päälle tankkiautoilla. Solar Water Solutionsin menetelmästä ainutlaatuisen tekee se, että energialähteenä käytetään aurinkopaneeleita.

”Lähivuosien ensisijainen fokusalueemme on Kenia. Muita mahdollisia kohdemarkkinoita ovat Namibia, Indonesia, Filippiinit, Vietnam sekä UAE. Vuoden 2020 jälkeen tavoitteena on laajentua kumppaniverkoston kautta laajemmin Afrikkaan, Aasiaan, Lähi-itään sekä Etelä-Amerikkaan”, Pohjola avaa.

Toni Korttila kouluttamassa paikallista kumppania Tseikurun kylässä.

Viime marraskuussa World Vision ja Solar Water Solutions uutisoivat aurinkovoimalla varustetun vedenpuhdistusyksikön käyttöönotosta Keniassa. Tseikurun kylän koululle tuotiin aurinkoenergialla toimiva vedenpuhdistusyksikkö, joka tuottaa parhaillaan puhdasta juomavettä 700 kyläläiselle, joista 400 on koululaisia. Aurinkoenergialla toimivan teknologian avulla veden hinta on saatu laskettua kyläläisille sopivammalle tasolle.

Puhdas vesi on yli 30 mrd € markkina, joka voi palvella 3,86 miljardia ihmistä 2028 mennessä (Lähde: Dalberg 2017, IDTechEX 2018). Solar Water Solutionsilla on laaja kansainvälinen kumppaniverkosto ja selkeä kasvustrategia, jolla on tarkoitus mahdollistaa puhtaan veden saatavuus kehittyvissä maissa ympäristöystävällisesti ja niin, että ihmisillä on tulotasosta riippumatta myös varaa siihen.

 

Solar Water Solutionsilla on parhaillaan käynnissä sijoituskierros yhtiön kasvun vauhdittamiseksi. Jos kiinnostuit, kerromme mielellään lisää!

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.