Lahden kaupunki ja Korkia pilotoivat yritysten kanssa palvelua, joka auttaa hyödyntämään Green Dealin tarjoamia vihreän kehityksen liiketoimintamahdollisuuksia.

Lahden kaupunki on tehnyt Korkia Consulting Oy:n kanssa sopimuksen Green Deal Office -palvelumallin yhteiskehittämisestä ja pilotoinnista Lahden alueen yritysten kanssa. Palvelumalli ja sen pilotointi tukee Lahden kaupunkistrategian ja ympäristöpääkaupunkivuoden tavoitteiden toteutumista. Uusi palvelu avataan vuoden 2021 alussa.

EU:n Green Deal on Euroopan komission kasvustrategia, jonka tavoitteena on kestävä talous ja hiilineutraali Eurooppa vuonna 2050. Uudella kasvuohjelmalla markkinoille ohjataan miljardeja euroja rahoitusta kestäviin investointeihin ja kehityshankkeisiin sekä uudistetaan toimintaympäristöjä. Suomalaiset pk-yritykset ovat perinteisesti olleet muiden jäsenmaiden yrityksiä heikompia hyödyntämään EU:n kehitys- ja rahoitusmahdollisuuksia. Green Deal -ohjelma tuo myös kansalliselle tasolle toimintaympäristömuutoksia, joihin suomalaisten yritysten ja toimialojen on hyvä varautua ajoissa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin mukaan on tärkeää saada uudesta ohjelmasta suomalaisille pk-yrityksille riittävästi rahaa liiketoiminnan kehittämiseen sekä tukea uusien kestävän kehityksen kasvumahdollisuuksien tunnistamiseen.

”Suomalaisilla yrityksillä on osaamista ja potentiaalia kehittää juuri niitä ratkaisuja ja innovaatioita, joita tarvitaan globaalien ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi”, toteaa yhteistyön julkistamistilaisuudessa puhunut ministeri Skinnari.

Uutta palvelukokonaisuutta kehitetään syksyn 2020 aikana yhteistyössä Lahden kaupungin ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Korkian kanssa. Suomen Green Deal Office -palvelua pilotoidaan alkuvuodesta 2021.

”Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, ja haluamme nostaa Lahden alueen merkittäväksi vihreän liiketoiminnan innovaatiokeskittymäksi. Tämän pilottihankkeen myötä rakennamme Lahden alueelle entistä vahvempaa yritysten palveluverkostoa ja olemme askeleen lähempänä tavoitteenamme olevaa Suomen parasta yrityspalvelua”, kommentoi Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Korkia Consulting -yhtiön johtajan Martti Malmivirran mukaan palvelukokonaisuus koostuu avoimesta tietopalvelualustasta, joka tuo Green Dealiin liittyvän tiedon ymmärrettävässä muodossa yritysten saataville, yhteisöllisistä sähköisistä keskustelualustoista, sekä liiketoiminnan kehitys- ja rahoituspalveluista, jotka toimivat ”avaimet käteen” -periaatteella.

”Palvelun myötä yritysten on helpompi tunnistaa ohjelman avaamia kehitysmahdollisuuksia ja saada rahoitusta liiketoimintansa kehittämiseen”, kertoo Malmivirta.

Suomen Green Deal Office -palvelua pilotoidaan alkuvuodesta 2021 Lahden aloittaessa vuotensa Euroopan ympäristöpääkaupunkina, minkä jälkeen se laajenee valtakunnalliseksi avoimeksi palveluksi.

 

Lisätietoja:

Mari Kuparinen, yhteysjohtaja
p. 044 371 9450, mari.kuparinen@lahti.fi
www.lahti.fi

Jukka Rantanen, toimitusjohtaja
p. 044 749 9288, jukka.rantanen@ladec.fi
www.ladec.fi

Martti Malmivirta, Executive Chairman,
+358 40 555 4720, martti.malmivirta@korkia.fi

 

Kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki
Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.