Vuoden 2019 alussa käynnistämämme kiinteistöliiketoiminta on saanut vauhdikkaan aloituksen ammattisijoittajien tuella. Kiinteää kassavirtatuottoa tuottavan asuintalotontteihin sijoittavan Korkia Tonttirahaston nykyinen sijoituskapasiteetti, 30 milj. euroa, on syksylle sovituilla kaupoilla täyskäytössä. Kovan kysynnän ja hyvän tonttitarjonnan myötä avaamme rahaston uusille sijoituksille.

Tonttirahaston sijoitustoiminta käynnistyi huhtikuussa ja on sen jälkeen jatkunut vauhdikkaasti. Osakemarkkinaa matalampi riski ja ymmärrettävä sijoituskohde vetävät sijoittajia puoleensa epävarmoina aikoina.

Poliittiset epävarmuudet ja pitkittyneet kauppariidat syövät uskoa osakemarkkinoilla. Myös keskuspankkien ennakoidut elvytystoimet ovat tehneet korkosijoituksista entistä vähemmän houkuttelevia. Laadukas vaihtoehtoisten sijoitusten tarjonta on avainasemassa, kun tavoitellaan matalariskistä kiinteää kassavirtatuottoa. Arviomme mukaan pitkän aikavälin tuotto-odotus tonttisijoittamisessa on yli 5 % prosenttia.

”Perinteiset asuntosijoittamiseen liittyvät riskit, kuten remontit, vajaakäyttö, korjausinvestointitarpeet ja vuokranperintä, eivät rasita tonttirahaston tuottoa.”

Tonttirahastossa on sijoitusmuotona merkittäviä etuja verrattuna suoriin asuntosijoituksiin. ”Korkia Tonttirahaston sijoituksen tuotto ei ole riippuvainen asuntojen hintakehityksestä. Lisäksi vuokratuotto on inflaatio- ja deflaatiosuojattua, koska vuotuinen inflaatiotarkistus elinkustannusindeksillä tehdään sekä vuokraan että lunastushintaan”, kommentoi kiinteistöliiketoiminnan johtaja Markus Liimatainen. ”Myöskään perinteiset asuntosijoittamiseen liittyvät riskit, kuten remontit, vajaakäyttö, korjausinvestointitarpeet ja vuokranperintä, eivät rasita tonttirahaston tuottoa.”

Rahaston jo tehdyistä sijoituksista 76 % sijaitsee pääkaupunkiseudulla, 17 % Oulussa ja 7 % Rovaniemellä. Tonttirahastomme niin sanottu ”deal flow” on erittäin hyvä ja syksylle sovituilla kaupoilla nykyinen sijoituskapasiteetti on täyskäytössä. Sovittujen kohteiden lisäksi potentiaalisia sijoituskohteita on usean kymmenen miljoonan euron arvosta. Suurin osa tulevista tonttihankinnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Alkanut tonttirahastoliiketoiminta on saanut vauhdikkaan pelinavauksen ja sijoittajien tuottotaso tulee, olosuhteiden säilyessä ennallaan, olemaan rahaston tuottotavoitetta korkeampi.

Korkia Tonttirahaston merkintäaika on alkanut 5.8.2019 ja päättyy 31.10.2019. Rahasto on suunnattu vain ammattimaisille sijoittajille.

 

Lisätietoja

Jussi Lilja
Executive Vice President, Asset Management
+358 50 376 0653
jussi.lilja@korkia.fi

Markus Liimatainen
Director, Real Estate
+358 50 300 0875
markus.liimatainen@korkia.fi

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.