Portfolioyhtiömme Norsepower käynnistää tänään rahoituskierroksen kasvun vauhdittamiseksi. Tavoitteena on nostaa n. 3 M€ uutta pääomaa liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Vuonna 2012 perustetun Norsepowerin missiona on vähentää merenkulun ympäristövaikutuksia tarjoamalla tehokasta, helposti käytettävää ja luotettavaa aputuulipropulsiota eli tuulipohjaista työntövoimaa laivoille. Norsepower on tuonut markkinoille ensimmäisen todistetusti toimivan suurten alusten aputuulipropulsiojärjestelmän – roottoripurjeen. Ratkaisu pienentää alusten polttoaineen tarvetta 5-20 % vuodessa.

Laivojen vuotuinen polttoaineen kulutus globaalisti on n. 200-300 Mt. Tämä polttoainetarve vastaa n. 6,1 % maailman öljyn kysynnästä, ja yhteensä merenkulun päästöt vastaavat tällä hetkellä noin 2-3 % maailman CO2-päästöistä. On kuitenkin arvioitu, että merenkulun päästöjen osuus maailman CO2-päästöistä voi nousta jopa 20 %:iin vuoteen 2050 mennessä, kun maaliikenteen päästöjä vähennetään. Samalla merenkulun päästöregulaatio kiristyy jatkuvasti.

”Norsepowerin ratkaisun ympäristövaikutus on todella merkittävä ja mikä parasta, roottoripurjeen markkinaksi soveltuvat lähes kaikki alukset konttialuksia lukuun ottamatta. Arvioimme pitkän tähtäimen markkinapotentiaalin olevan n. 30 mrd € (27 000 alusta)”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tuomas Riski.

Norsepowerin viime aikojen suurimpana uutisena on Viking Gracelle asennettu roottoripurje, jonka vastaanotto on ollut loistava. Lisäksi vuoden 2018 aikana Maerskin P-luokan öljytankkeriin tullaan asentamaan kaksi roottoripurjetta.

Viking Linen ja Maerskin hankkeiden myötä Norsepower on päässyt hyvälle kasvu-uralle ja tavoittelee 100 M€ liikevaihtoa vuonna 2024. Projektikanta on vahva ja nyt yhtiö hakee rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Norsepower on valinnut Korkian yhteistyökumppanikseen rahoituskierrokselle, jossa myös yksityissijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa Norsepoweriin ja olla mukana tämän menestystarinan rakentamisessa. Sijoituskierros aukeaa yleisölle 10.5.2018, tästä tarkemmat tiedot lähempänä.

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.