Kierrätyslannoitteen tuotantoon erikoistuneen BioA:n rahoituskierros on päättynyt. BioA sai suomalaisilta sijoittajilta kasvurahoitusta 2,17 M€, minkä lisäksi yhtiölle on myönnetty 3,9 M€:n laina. Hieman yli 6 M€:n kasvurahoituksen vauhdittamana BioA aloittaa ensimmäisen laitoksen rakennustyöt pian.

BioA:n tuleva lannoite on ympäristöystävällinen tuote, jonka laatu ja ominaisuudet ovat verrattavissa kemialliseen lannoitteeseen. Raaka-aineina tullaan käyttämään mm. paperiteollisuuden ja biokaasulaitosten orgaanista jätettä ja voimalaitosten puhdistettua tuhkaa. Tällä hetkellä Suomessa biokaasu-, paperi- ja sellutehtaiden lietteet ja tuhka ovat hävitettävä ja nämä teollisuuden sivuvirrat menevät täysin hukkaan.

Tähän asti markkinoilla ei ole ollut saatavilla ominaisuuksiltaan ja hinnalta vertailukelpoista lannoitetta kemiallisille lannoitteille. Rahoituskierroksen päättyessä onnistuneesti tilanteeseen on tulossa muutos. ”Ensimmäinen tehdas avautuu Kotkaan Sunilan sellutehtaan viereen vuoden 2019 keväällä ja sen liikevaihdoksi ennustetaan 5 miljoonaa euroa ensimmäisenä vuonna”, kertoo BioA:n toimitusjohtaja Jari Järvinen.

BioA:ltä löytyy myös kansainvälistä kasvupotentiaalia, sillä Kotkan tehtaan jälkeen suunnitteilla on useiden laitosten rakentaminen kansainvälisesti. Tulevia lannoitetehtaita voidaan avata paperi- ja sellutehtaiden sekä biokaasulaitosten yhteyteen, jolloin tarvittavat raaka-aineet eli teollisuuden sivuvirroista saatava tuhka ja lietteet ovat lähellä BioA:n lannoitetehdasta. Esimerkiksi Saksassa on 10 000 biokaasulaitoista, joiden orgaanista jätettä BioA:n lannoite voi hyödyntää.

”Korkia on ollut mukana kehittämässä BioA:n liiketoimintaa viimeiset pari vuotta”, Korkia Venture Insightin toimitusjohtaja Mikko Kantero kertoo. ”BioA on loistava malliesimerkki kestävästä kehityksestä ja vaikuttavuudesta, johon myös Korkia toiminnallaan pyrkii”, Kantero jatkaa. Sijoittajille BioA on vaikuttavuussijoittamisen kriteerit täyttävä yhtiö, jonka kohdalla kestävä kehitys on aidosti osa itse ydinliiketoimintaa.

 

Lisätietoja

Jari Järvinen, toimitusjohtaja BioA (jari.jarvinen@bioa.fi)
Mikko Kantero, toimitusjohtaja Korkia Venture Insight (mikko.kantero@korkia.fi)

 

BioA uutisissa

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.