Viime viikko päättyi Euroopassa selvään kurssilaskuun pankkisektorin osakkeiden laskiessa. Euroalueen BKT-kasvuluvut yllättivät positiivisesti, kun kasvua kertyi 0,6 % edellisestä neljänneksestä. Inflaatioluvut taas olivat pettymys kuluttajahintojen laskiessa 0,2 % edellisvuodesta. Myös pohjainflaatio oli laskussa 1,0 %:sta 0,8 %:iin. EKP:n odotetaan olevan edelleen lisäelvytyksen kannalla, kun inflaatio ei osoita heräämisen merkkejä.
Japanin keskuspankin kokous oli pettymys markkinoille, kun rahapolitiikkaan ei tehty muutoksia. Jeni vahvistui kolmessa päivässä reilut 3 % ja on nyt euroon nähden vahvimmillaan 3 vuoteen. Nikkei-osakeindeksi romahti lähes 8 %. Japanin vientivetoinen talous kärsii jenin vahvistumisesta.
Viikonlopun Kiinan viralliset ostopäällikköluvut olivat hienoisessa laskussa. Tämän viikon tiistaina julkaistavat Caixin tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksiluvut tuskin yllättävät positiivisesti. Kiina on elvyttänyt voimakkaasti viime kuukausina perinteisillä infrastruktuuri-investoinneilla ja asuntomarkkinat ovat elpyneet. Nähtäväksi jää onko nyt nähty talouden piristyminen väliaikaista.
Jenkkitalouden BKT:n 0,5 % kasvuvauhti oli odotettua hitaampaa, kun markkinoilla odotettiin 0,6 %. Kasvu oli hitainta 2 vuoteen. Investoinnit laskivat ja vienti hidastui. Yhdysvaltain työllisyysraportti julkistetaan perjantaina. Työpaikkojen odotetaan lisääntyneen edelleen hyvää vauhtia. Tämä lisää palkkapaineita ja yksityisen sektorin palkat nousivatkin alkuvuonna 2,5 % edellisvuodesta. Kireistä työmarkkinoista ja sen inflaatiota nostavasta vaikutuksesta huolimatta Yhdysvaltain keskuspankki FED tuskin tulee nostamaan korkoja kesäkuun kokouksessa, koska BKT-luvut olivat heikot.