Kreikan velkajärjestelyistä päästiin sopuun ja se poisti epävarmuutta markkinoilta. Osakekurssit kurssit nousivat kaikilla päämarkkinoilla Euroopassa 3,4 %, Yhdysvalloissa 3 %, Japanissa 1,8 % ja Kiinassa 4,2 %. Luottoriskipreemiot lähtivät myös selvään laskuun. Dollari vahvistui Yhdysvaltain keskuspankin haukkamaisista puheista ja Kanadan metsäpalot nostattivat öljyn hinnan hetkellisesti yli 50 dollarin barrelilta.

Britannian kansanäänestys EU:ssa pysymisestä lähestyy. Tällä hetkellä esimerkiksi FT:n mielipidetiedusteluissa ’jäädään leiri’ on niukasti johdossa 46 % kannatuksella lähtijöiden jäädessä 41 %. Epävarmojen äänestäjien osuus on 13 %. Britannian osakemarkkinoilla äänestyksen lähestyminen ei ole näkynyt kurssilaskuna, vaan päinvastoin kurssit ovat olleet nousussa raaka-aine yhtiöiden ja pankkien vetäminä. Britannian osakemarkkinoilla yleisimmin käytetty indeksi FTSE 100 nousi 3,4 %. Tässä indeksissä on edustettuna suurimmat yhtiöt, joiden liikevaihdosta yli 80 % tulee Britannian ulkopuolelta. Nousua on auttanut myös punnan viime viikkoinen vahvistuminen euroa vastaan.

 

Osakemarkkinoiden kehitykset-

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.