Suomalainen varainhoitaja Korkia vauhdittaa kasvuaan käynnistämällä yhteistyön pohjoismaisen kestävään kehitykseen erikoistuneen rahoitusyhtiö NEFCO:n kanssa. NEFCO:n rahoitusosuuden avulla Korkia keskittyy sijoituksissa entistä enemmän uusiutuvaan energiaan ja ympäristöteknologiaratkaisuihin kansainvälisillä markkinoilla, alkuvaiheessa aurinkoenergiaprojekteihin Etelä-Amerikassa ja Euroopassa.

Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO on Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin valtioiden vuonna 1990 perustama kansainvälinen rahoitusyhtiö, jonka missiona on tukea vihreää kasvua, ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti.

NEFCO:n Senior Investment Manager Helena Lähteenmäki näkee Korkiassa mahdollisuuden osallistua mielenkiintoisiin uusiin, kestävän kehityksen hankkeisiin.

”Jaamme Korkian kanssa yhteiset tavoitteet ja arvot – yhdessä voimme saavuttaa suuremman ympäristövaikutuksen. NEFCO rahoittaa vain hankkeita tai yrityksiä, joilla on positiivinen vaikutus ympäristöön tai ilmastoon ja jotka lisäävät kestävää kehitystä. Korkian hankkeet, erityisesti aurinkoenergiassa ja infrasijoittajana, sopivat erinomaisesti strategiaamme olla edistämässä Pohjoismaisten ympäristöteknologiayritysten kasvua kansainvälisillä markkinoilla”, kertoo Lähteenmäki.

Kestävän kehityksen hankkeisiin erikoistunut sijoittaja, kehittäjä ja rahoittaja Korkia julkaisi ennen vuoden vaihdetta vahvistaneensa aurinkoenergialiiketoimintaansa solmittuaan yli 300 miljoonan dollarin edestä uusia sopimuksia kansainvälisten sijoittajien kanssa. Tämä nostaa Korkian hallinnoiman aurinkoenergialaitosten kannan tulevina vuosina lähes 400 megawattiin, mikä tekee yhtiöstä jo Euroopan mittakaavassa merkittävän toimijan. Aurinkoenergian kasvunäkymät näyttävät valoisilta Korkian kohdemarkkinoilla.

”Panostamme tällä hetkellä voimakkaasti kansainvälisen aurinkoenergialiiketoimintamme laajentamiseen erityisesti Latinalaisessa Amerikassa ja Etelä-Euroopassa, joissa näemme valtavaa markkinapotentiaalia”, kertoo Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää. ”Olemme erittäin innoissamme tulevasta yhteistyöstä NEFCO:n kanssa ja uskon, että saamme yhdessä aikaiseksi merkittäviä ympäristövaikutuksia sekä samalla sijoittajille mielenkiintoisia kohteita ja hyvää tuottoa”, Mäenpää jatkaa.

 

LISÄTIETOJA

Korkia
Pauli Mäenpää, Group CEO, Korkia
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi

NEFCO
Helena Lähteenmäki, Senior Investment Manager, NEFCO
+358 10 6180 633
helena.lahteenmaki@nefco.fi

 

NEFCO on viiden Pohjoismaan – Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin – vuonna 1990 perustama kansainvälinen rahoituslaitos. NEFCO:n tehtävä on tukea vihreää kasvua ja ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä auttaa viranomaisia ja muita rahoittajatahoja saavuttamaan ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen liittyvät tavoitteensa. Pieniin ja keskisuuriin ympäristöhankkeisiin keskittyvä NEFCO tarjoaa kumppaneilleen korkean tason täydennysrahoitusta. Vuosien mittaan NEFCO on rahoittanut yli 1300 hanketta 80 maassa, erityisesti Itä-Euroopassa, Itämeren alueella sekä Barentsinmeren alueella ja muualla arktisella alueella. NEFCO:n pääkonttori on Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.nefco.org

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.