RecondOil on kehittänyt ja patentoinut edistyksellisen, kiertotaloutta edistävän teknologian, jolla likaantuneita öljyjä voidaan palauttaa takaisin hyötykäyttöön ja siten vähentää merkittävästi fossiilisen öljyn kulutusta etenkin teollisuuden voiteluaineissa. Yhtiö hakee nyt kasvurahaa toimintansa skaalaamiseen.

Vuonna 2010 perustetun RecondOilin takana on yrittäjä Fred Sundström, joka lähti kehittämään kokonaiskonseptia 8 vuotta sitten yhdessä pitkän linjan kemian osaajien kanssa. Yhtiö ratkaisee kaksi öljyteollisuuden haastetta: se mahdollistaa voiteluöljyjen uudelleenkäytön muuttamatta öljyn ominaisuuksia ja tehostaa ongelmallisten jäteöljyjen käsittelyä.

”RecondOil vähentää merkittävästi öljyn käyttöä ja siten niin ympäristöpäästöjä kuin kustannuksia. Esimerkiksi osa erään Sandvikin tehtaan suurista tuotantokoneista on pystynyt käyttämään samaa voiteluöljyerää useamman vuoden ajan hyödyntämällä RecondOilin teknologiaa, kun aikaisemmin öljy piti vaihtaa 3-4 kertaa vuodessa”, kertoo Fred Sundström. ”Teollisen voitelun markkina on tällä hetkellä kooltaan 120 miljardia euroa”, Fred jatkaa.

Teknologian toimivuus on todennettu useassa eri käyttökohteessa ja vuonna 2017 Ruotsin ympäristöviranomainen linjasi, että öljyn uudelleenkäyttö ei ole jäteliiketoimintaa vaan materiaalin uudelleenkäyttöä. Tämä antoi merkittävän sysäyksen yhtiön liiketoiminnan kehittymiselle. Vuoden 2018 aikana yhtiö on yhdessä Korkian kanssa kehittänyt kaupallista malliaan ja toteutuskumppaniverkostoaan.

Tällä hetkellä RecondOililla on useita kansainvälisiä hankkeita käynnissä öljyalan toimijoiden kanssa ja ensimmäiset lisenssisopimukset on solmittu. Yhtiö hakee nyt kasvurahaa toimintansa skaalaamiseen.

Korkia on toiminut jo pidemmän aikaa RecondOilin neuvonantajana ja nyt rahoituksen järjestelijänä. Käynnistyvä rahoituskierros on suunnattu ammattimaisille sijoittajille niin Suomessa kuin UK:ssa ja Lähi-Idässä.

 

Lisätietoja

Mikko Kantero,
CEO, Korkia Venture Insight
+358 50 2247
mikko.kantero@korkia.fi

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.