Tamturbo kehittää, valmistaa ja markkinoi öljyttömiä turbokompressoreita sekä OEM -turboyksiköitä muille kompressorivalmistajille. Lopputuote on ympäristöystävällinen, taloudellisesti tuotettu öljytön paineilma.

10-15 % teollisuuden kuluttamasta sähköstä ja noin 5 % koko maailman kuluttamasta sähköstä käytetään paineilman tuottamiseen teollisuudessa. Paineilmaa tarvitaan jokaisessa teollisuuslaitoksessa maailmassa ja se on yhtä tärkeä kuin sähkö ja vesi työkalujen, koneiden ja prosessien voimanlähteenä tai raaka-aineena.

”Teollisuuden kompressoreiden globaali vuosittainen markkina on yli 10 miljardia euroa ja se kasvaa 7-8 % vuodessa. Erityisesti teollisuuden automaatioasteen kasvu lisää paineilman tarvetta. Vallitsevalla, yli 60 vuotta vanhalla ruuvikompressoritekniikalla öljyttömän paineilman tuottaminen on tehotonta ja kompressorit vaativat huomattavan paljon säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa,” kertoo Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki.

poikkileikkaus_web

Tamturbo on ratkaissut nämä ongelmat ja luonut kompressorin, joka on täysin öljytön, energiatehokkuudeltaan lyömätön ja ennen kaikkea jonka huoltokulut ovat minimaaliset. Tamturbon kompressorin tuottamat elinkaarenaikaiset säästöt energiassa, huollossa ja kunnossapidossa ovat 20-30 % verrattuna perinteiseen ruuviteknologiaan. Takaisinmaksuaika loppukäyttäjälle on alle vuosi.

Tamturbon tavoitteena on olla vuoden 2022 loppuun mennessä itsenäinen suomalainen keskisuuri kompressorivalmistaja, jonka liikevaihto ylittää 100 M€. Yli 95 % tavoitteena olevasta liikevaihdosta tulee viennistä. Yhtiön arvioidaan työllistävän tavoitevuonna yli 100 henkeä suoraan ja alihankkijat mukaan lukien 200-300 henkeä, joista valtaosa työskentelee Suomessa.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellään lisää!

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.