Osana Korkia-konsernia toiminut Sisua Digital kokoaa kasvurahoituksen turvin yhtiön pohjoismaiset ja kansainväliset robotiikkaliiketoiminnat yhdeksi itsenäiseksi kasvuyhtiöksi ja lähtee viemään osaamistaan markkinoille, joissa kysyntä on vasta heräämässä.

Suomea pidetään yhtenä maailman edistyksellisimmistä ohjelmistorobotiikan markkinoista. Ensimmäiset robotit otettiin Suomessa käyttöön vuonna 2014 Korkian toimesta ja nykyisin jo sadat suomalaiset yritykset hyödyntävät robotteja.

Robotiikkaa ja koneoppimista käytetään Suomessa jo useissa yrityksissä, mutta monet muut markkinat ovat vielä tällä saralla varsin kehittymättömiä. Globaalin ohjelmistorobotiikkamarkkinoiden ennustetaan kasvavan 17 % vuosivauhdilla vuoteen 2022 asti.

Sisua Digitalin liiketoimintamallina on ohjelmistorobotiikan ja koneoppimisen neuvonanto, robotisointi ja jatkuvat palvelut. Yhtiö keskittyy yksittäisiä prosesseja automatisoivan teknologialähtöisen lähestymistavan sijaan yrityksen liiketoimintaa tukeviin ratkaisuihin.

”Kilpailuetunamme on liiketoimintakeskeinen lähestymistapa, jossa tavoitteena on ohjelmistorobotiikkaa hyödyntäen synnyttää parempaa laatua, asiakaskokemusta, henkilöstötyytyväisyyttä sekä strategian hallintaa, Sisua Digitalin toimitusjohtaja ja ohjelmistorobotiikan pioneeri Tomi Torri sanoo.

Ensimmäiset ohjelmistorobotiikan hankkeet Sisua Digitalin tiimi aloitti vuonna 2014. Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee kokenut yli 20 hengen tiimi, jolla on jo näyttöä onnistuneesta ohjelmistorobotiikan kaupallistamisesta.

”Olemme tukeneet niin suuria pankki- ja taloushallinnon konserneja kuin pienempiä yrityksiä sekä säätiöitä useilla eri aloilla toteuttaen jo yli 60 ohjelmistorobotiikkaprojektia Pohjoismaissa, Etelä-Amerikassa ja Kaukoidässä. Liiketoiminta kasvaa kannattavasti Suomessa ja Chilessä, ja isoimmat kasvuluvut tullaan näkemään kehittyvillä markkinoilla, jonne me jalkaudumme”, Torri kertoo.

 

Onnistunutta näyttöä pilottiprojekteista

Sisua Digital suuntaa vahvasti uusille markkinoille, joissa talouskasvu on vahvaa, mutta kilpailu tulee perässä. Tiimillä on jo kokemusta uusien markkinoiden avauksesta, ja paikallinen toiminta saadaan nopeasti kannattavaksi laajentamalla pilottiprojekteja pysyviksi asiakassuhteiksi.

”Ensimmäisessä laajentumisvaiheessa vuonna 2017 perustettiin robotiikkayhtiö Chileen. Sen toiminta on nyt kannattavaa ja laajenee lähimaissa. Vuonna 2018 käynnistettiin Vietnamin markkina, jossa ensimmäiset pilotit on tehty ja kumppanuudet solmittu. Tänä vuonna suuntana oli Arabiemiraatit, jossa niin ikään ensimmäiset pilotit on saatu onnistuneesti maaliin”, Torri tarkentaa.

Kasvurahoituksen myötä Sisua Digital aikoo vahvistaa paikallisia tiimejään sekä kehittää älykästä robotiikkaa. ”Tekoälyn markkina kasvaa ja tuo ohjelmistorobotiikalle lisämahdollisuuksia. Asiakkaat haluavat nyt ohjelmistorobotiikan rinnalle tekoälyä ja ylläpidon helppoutta”, Torri kiteyttää.

 

Lisätietoja

Sisua Digital Oy
Tomi Torri, CEO
+358 40 521 4442

www.sisuadigital.com

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.