Korkian siipien suojassa toimintansa aloittanut Norsepower on valokeilassa 14.10.2016 ilmestyneessä Tekniikka & Talous -lehdessä. Lehden supergraafi esittelee meriteknologiayritys Norsepowerin kehittämän roottoripurjeen toimintaperiaatteen. Roottoripurjeen avulla rahtialusten polttoainetehokkuus paranee ja päästöt vähenevät.

Norsepower on suomalainen kasvuyritys, joka sai elokuussa 2,6 miljoonaa euroa rahoitusta kehittääkseen maailman suurimman roottoripurjeen. Norsepowerin roottoripurje on modernisoitu versio Flettner-roottorista, joka käyttää Magnus-ilmiötä tuulen muuntamisessa aluksen työntövoimaksi. Vastaava ilmiö selittää nostovoiman lentokoneen siivessä.

Roottoripurje on 18-30 metriä korkea sylinteri, joka asennetaan laivan kannelle. Se voidaan asentaa uuteen tai vanhaan rahti- tai matkustaja-alukseen. Roottoripurjeet sopivat parhaiten tankkereihin, kuivarahtialuksiin ja roro-aluksiin, joissa on riittävästi asennustilaa kannella.

Tutustu tästä Tekniikka & Talouden supergraafiin.

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.