Korkia jatkaa valitsemallaan polulla. Tavoitteenamme on luoda kestävää kasvua sijoittamalla, kehittämällä ja rahoittamalla erityisesti hankkeita, jotka edistävät yhteiskuntamme ja maailman kestävää kehitystä. Kaiken pohjalla on kuitenkin teot – sillä muulla ei ole merkitystä. Kahdeksassa kuukaudessa on ehtinyt tapahtua paljon (edellisen katsaukseni pääset lukemaan täältä).

Olemme fokusoineet toimintaamme yhä vahvemmin ydinosaamisalueisiimme kestävän kehityksen ympärillä. Kuluneen vuoden aikana olemme mm. saaneet kolme uutta kasvuyhtiötä portfolioomme, saaneet uusia vahvistuksia sekä yhtiön hallitukseen että varainhoidon instituutiotiimiin ja käynnistäneet kiinteistöliiketoiminnan ensimmäisellä tonttirahastolla. Varainhoitosalkkumme täyttivät viisi vuotta ja salkkujen alusta Korkia 100, Korkia 80 ja Korkia 50 -sijoitusstrategioidemme tuotot ovat ylittäneet vertailuindeksinsä selvästi.

Alkuvuoden aikana meitä pitivät kiireisenä kaksi maalin vietyä yritysjärjestelyä: Ohjelmistorobotiikkaliiketoimintamme yhtiöittäminen omaksi yhtiökseen ja chileläisen uusiutuvaan energiaan erikoistuneen hallinnointi- ja projektikehitysyhtiön Asesorias RAM SpA:n ostaminen. Yritysoston myötä Korkia hallinnoi nyt 80 milj. euron aurinkoenergiasijoituksia Chilessä. Määrä on merkittävä ja tekee Korkiasta myös Chilen mittakaavassa ison toimijan. Vertailukohteena tämä vastaa noin kahta kolmasosaa kaikesta Suomen aurinkosähkökapasiteetista. Mutta miksi Chile? Lue täältä.

 

Asiantuntijaosaaminen + taloudellinen näkökulma + rahoitus = kestävän kasvun tekoja

Kykymme yhdistää syväosaaminen energian, liikenteen ja kiertotalouden aloilta rahoitusalan osaamisen kanssa tekee Korkiasta uniikin. Ajatusten törmäyttämisen kautta luomme uusia, innovatiivisia ratkaisuja niin sijoittajille kuin yrityksille.

Kulunut vuosi on tarjonnut hienoja hankkeita ja onnistumisia sekä uusia lähtöjä. Viimeisimpiä liiketoiminnan kehittämisen julkisia referenssejämme on esimerkiksi Valio, jonka kanssa työstimme hiilineutraalia maitoketjua. Aviapolis-hankkeessa koordinoimme yli 30 toimijan verkostohanketta, jonka tavoitteena oli kehittää liikenteen ja logistiikan ratkaisuja Vantaan Aviapoliksen alueella. SRV:tä autoimme uusien liiketoimintakonseptien kehittämisessä energian saralla.

Kasvuyhtiöportfolioomme kuuluu nyt 14 yhtiötä. Portfolioyhtiöidemme yhteenlaskettu vaikuttavuus esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteilla mitattuna on jo merkittävä. Uusin tulokas Solar Water Solutions tuottaa merivedestä sekä saastuneesta pohjavedestä juomavettä, ympäristöystävällisesti ja 100 % aurinkoenergialla.

Parhaillaan on käynnissä kaksi mielenkiintoista rahoituskierrosta. Nukute on kehittänyt kustannustehokkaan ja potilasystävällisen laitteen uniapnean diagnosointiin ja analyysiin. Ecomationin pyrolyysiteknologiaan perustuva laitosratkaisu tarjoaa uusia mahdollisuuksia raaka-aineiden tehokkaampaan kierrättämiseen ja elinkaaren pidentämiseen.

 

Kun tahtoa on riittävästi, tulokset ruokkivat itseään

Jatkamme määrätietoisesti valitsemallamme tiellä ja kuljemme askel kerrallaan kohti korkialaisten visiota olla kansainvälisesti arvostettu kestävän kehityksen toimija.

Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet seurata kiihtyvää kriittistä keskustelua kestämättömällä pohjalla olevasta kulutuksesta, infrastruktuurin muutostarpeista ja liiketoimintamallien päivittämisestä. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, vaikuttavuussijoittaminen sekä yritysvastuu ovat vahvasti esillä julkisessa keskustelussa, eri foorumeissa ja päätöksenteossa.

Uskomme, ettei yritysten tai sijoittajien tarvitse valita kestävän kehityksen ja vaikuttavuuden tai kasvun ja tuoton väliltä. Pitkäjänteisesti ajatellen yritysten tuottavuutta ja sijoitusten tuottoa parannetaan rakentamalla kasvua kestävästi.

Lopulta vain tulokset ja näytöt ratkaisevat – eivät puheet tai mainoslauseet. Monimutkaisetkin ongelmat on mahdollista ratkaista yhdistämällä voimamme ja osaamisemme.

Kiitos, että olet mukana rakentamassa kestävää kasvua kanssamme!

 

Pauli Mäenpää
konsernin toimitusjohtaja
Korkia

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.