Vuosi 2019 oli vauhdikas ja täynnä uusia pelinavauksia, yritysjärjestelyitä ja hankkeita, jotka auttavat meitä kohti tavoitteitamme ja visiotamme olla kansainvälisesti arvostettu kestävän kehityksen toimija. Sijoitustoiminnan sekä konsultoinnin kehityshankkeiden lisäksi vuosi 2019 oli Korkialle voimakkaan kasvun vuosi aurinkoenergialiiketoiminnassa, joissa näemme valtavaa markkinapotentiaalia.

Kestävä kehitys, kasvu ja tuotto kulkevat käsi kädessä

Missionamme on vaikuttaa kestävän kehityksen tavoitteisiin pääsemiseen sekä suoraan että välillisesti toteuttamiemme hankkeiden kautta. Korkialla ei ole erillistä kestävän kehityksen johtajaa, -ohjelmaa tai -yksikköä, sillä vastuullisuus ei ole pelkkää irrallista raportointia tai valvontaa, vaan tekoja. Kaikkien liiketoimintojemme ja tekemisemme ytimessä on kestävän kehityksen edistäminen – liiketoiminnan näkökulmasta.

Osaamisemme ja liiketoimintamme fokus on vahvasti alueilla, jotka itsessään ovat ratkomassa yhteiskuntamme kestävän kehityksen haasteita, kuten uusiutuva energia, puhdas liikenne ja kiertotalous.

Hankkeidemme kautta esimerkiksi tuotamme, kehitämme, rakennamme ja operoimme uusiutuvan energian hankkeita sekä autamme tuomaan markkinoille täysin uusia ratkaisuja, joille näemme ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvetta.

2019 tärkeimmät tapahtumat

Vuoden 2019 aikana olemme mm.

  • toteuttaneet kaksi yritysjärjestelyä: ohjelmistorobotiikkaliiketoimintamme yhtiöittäminen omaksi yhtiökseen (Sisua Digital Oy) ja chileläisen uusiutuvaan energiaan erikoistuneen hallinnointi- ja projektikehitysyhtiön Asesorías RAM SpA:n osto. Maaliskuussa toteutetun yritysoston myötä Korkia hallinnoi yli 80 miljoonan euron edestä jo toiminnassa olevia aurinkoenergiasijoituksia Chilessä,
  • vauhdittaneet aurinkoenergialiiketoiminnan kasvua yritysoston jälkeen ja solmineet kolme yhteensä lähemmäs 400 miljoonan dollarin sopimusta uusien aurinkoenergiaportfolioiden hallinnasta. Sijoitusten toteutuessa täysmääräisenä Korkian hallinnoima aurinkovoimaportfolio kasvaa lähivuosina lähes 500 MW tasolle,
  • kasvattaneet tarjontaamme vaihtoehtoisissa sijoituskohteissa käynnistämällä kiinteistöliiketoiminnan ensimmäisellä tonttirahastolla, jonka sijoituskapasiteetti on tällä hetkellä n. 50 milj. euroa. Lisäksi valmistelimme loppuvuodesta uutta aurinkoenergiarahastoa,
  • saaneet kolme uutta kasvuyhtiötä portfolioomme, kuten Solar Water Solutionsin, jonka teknologia mahdollistaa lika- ja jäteveden puhdistamisen juomakelpoiseksi aurinkovoimalla,
  • toteuttaneet noin 60 liiketoiminnan kehittämishanketta. Esimerkiksi jatkoimme yhteistyötä Valion kanssa hiilineutraalin maitoketjun saavuttamiseksi, koordinoimme Aviapolis Liikennelabra –hanketta, jonka tavoitteena oli yli 30 toimijan voimin kehittää uusia vähähiilisiä liikenteen ja logistiikan ratkaisuja Vantaan Aviapoliksen alueella ja autoimme SRV:tä uusien liiketoiminta-konseptien kehittämisessä energian saralla.

Vaikka kasvua on tapahtunut kaikissa liiketoiminnoissamme, voimakkainta kasvu on ollut vaihtoehtoisissa sijoituskohteissa, erityisesti aurinkoenergiassa. Puhtaan energian kasvava tarve ja uudet markkina-ajurit mullistavat energiamarkkinoita ja aurinkoenergia on tällä hetkellä voimakkaimmin kasvava uusiutuvan energian muoto, joka houkuttelee myös vaihtoehtoisena tuotonlähteenä sijoittajia. Tähän tulemme panostamaan myös tulevana vuonna.

Loppuvuodesta käynnistimme myös yhteistyön pohjoismaisen ympäristörahoitusyhtiö NEFCO:n kanssa, jonka missiona on tukea vihreää kasvua, ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. NEFCO:n rahoitusosuuden avulla vauhditamme uusiutuvan energian hankkeita ja ympäristöteknologiaratkaisuja kansainvälisillä markkinoilla.

 

Jatkamme valitulla tiellä

Vuonna 2020 jatkamme uusien kiinnostavien vaihtoehtoisten kestävän kehityksen sijoituskohteiden tarjoamista sijoittajille, aurinkoenergialiiketoiminnan kasvattamista ja keskitymme liikkeenjohdon konsultoinnissa yhä vahvemmin rakentamaan asiakkaidemme kanssa kannattavaa uutta liiketoimintaa ja pitkäaikaista kilpailuetua.

Kykymme yhdistää asiantuntijuus energian, liikenteen ja kiertotalouden aloilta rahoitusalan osaamisen kanssa tekee Korkiasta uniikin. Uskomme, ettei yritysten tai sijoittajien tarvitse valita kestävän kehityksen ja vaikuttavuuden tai kasvun ja tuoton väliltä – me yhdistämme ne.

Lisää esimerkkejä vuoden 2019 kestävän kehityksen teoistamme löydät vastikään julkaistusta vuoden 2019 vastuullisuusraportistamme.

 

Pauli Mäenpää
Konsernin toimitusjohtaja,
Korkia

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.