Kun yli 10 vuotta sitten hakeuduin varainhoitoalalle, taustalla oli minua mietityttäneet kaksi asiaa. Olin havahtunut siihen, että monella Suomessa oli suuret tilisäästöt, jotka eivät juuri ole tuottaneet kotitalouksille. Toiseksi olin huomannut, että monelle sijoittamiseen liittyi pelkoja ja huoli suuresta riskistä. Sijoittaminen tuntui olevan synonyymi korkealle riskille. Uravalintani lähti halusta auttaa ihmisiä löytämään varallisuudelleen järkeviä kohteita kasvaa ja tuottaa hedelmää.

Nykyisessä markkinatilanteessa tarve tehdä muutoksia varallisuudenhoitoon tulee myös muualta kuin pankkiirin ehdotuksesta. Pitkään jatkunut matala korkoympäristö on pakottanut suomalaiset miettimään sijoituskohteita likvideille tilivaroilleen, jottei lähes nollakorkoisilla pankkitileillä makaavien varojen ostovoima heikkenisi vuodesta toiseen.

Suomen Pankin tilastojen mukaan kotitalouksilla on tällä hetkellä tileillään 89 miljardia euroa (12/2018). Voimmekin vain haaveilla siitä, kuinka laaja vaikutus suomalaisten vaurauteen olisi sillä, jos edes osa kotitalouksien tileillä olevista miljardeista sijoitettaisiin esimerkiksi 4-6 % vuosituottotavoitteella ja tästä sijoitusstrategiasta pidettäisiin kiinni seuraavat 25 vuotta.

”Itse pyrin olemaan enemmän, kuin yksityispankkiiri. Haluan toimia asiakkaan ”trusted partnerina” eli olla luotettu kumppani, jonka kanssa pohditaan yhdessä kokonaistilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja ja tästä hetkestä esim. jo seuraavaa sukupolvea ajatellen.”

Itse pyrin olemaan enemmän, kuin yksityispankkiiri. Haluan toimia asiakkaan ”trusted partnerina” eli olla luotettu kumppani, jonka kanssa pohditaan yhdessä kokonaistilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja ja tästä hetkestä esim. jo seuraavaa sukupolvea ajatellen. Tämä edellyttää yhteisen sävelen löytymistä ja yhteisten askelmerkkien sopimista – ennen kaikkea luottamusta.

Varallisuudensuunnitteluun kuuluu sijoituspäätösten lisäksi luonnollisena osana myös perheoikeudellisten asiakirjojen varmistaminen sekä tulevaisuuden suunnittelu. Järkevällä varallisuuden suunnittelulla voit säästää merkittäviä summia perheen hyväksi. Esimerkiksi jos eläkeikää lähestyvä vanhempi lahjoittaa elinikäisellä hallintaoikeudella lapselle asunnon sen sijaan, että asunto olisi annettu lahjaksi tai tullut perintönä. Arvoltaan 400.000 € asunnon kohdalla lapsi säästää tässä esimerkissä vajaa 30.000 € verotuksessa, mikä vastaa 500.000 € sijoitussalkulla karkeasti noin yhden vuoden tuottoa 4-6 % vuosituotolla.

”On ollut inspiroivaa työskennellä yhtiössä, jossa iso osa kollegoista on myös yhtiön osakkeenomistajia. Teemme kaikkemme erinomaisen asiakaskokemuksen eteen.”

Olen ollut Korkian palveluksessa nyt reilut puoli vuotta ja jatkan työskentelyä mission parissa, jonka takia aikanaan halusin varainhoitoalalle. Tulin Korkiaan perinteisestä varainhoitotalosta ja on ollut inspiroivaa työskennellä yhtiössä, jossa iso osa kollegoista on myös yhtiön osakkeenomistajia. Teemme kaikkemme erinomaisen asiakaskokemuksen eteen. Oikealla asenteella ja sijoittajan kanssa yhdessä sovituilla askelmerkeillä edetessä yhteistyö kantaa hedelmää.

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.