Takanani on näillä hetkillä ensimmäinen vuosi Korkian konsulttina. Vuosi on ollut mielenkiintoinen, hyvällä tavalla haastava ja täynnä uuden oppimista, vaikka taustallani olikin jo kohtuullinen viiden vuoden kokemus konsultoinnista. Päätökseeni siirtyä Korkialle vaikuttivat erityisesti kuulemani kiinnostavat asiakascaset, mahdollisuus fokusoida tekemistäni toivomilleni osaamisalueille sekä uudenlainen yritystarina. Näiden osalta ensimmäisen vuoden odotukseni tulivat enemmän kuin hyvin täytettyä.

Ensimmäisen vuoteni aikana olen ollut mukana kahdeksalle asiakkaalle toteutetuissa projekteissa, joista projektipäällikkönä olen toiminut noin puolessa. Yhteistä lähes kaikille näistä on ollut uusien kasvukonseptien etsiminen tai työstäminen konkreettisiksi liiketoimintasuunnitelmiksi ja strategioiksi. Projektimme ovat tyypillisesti muutaman kuukauden mittaisia ja tehdään tiiviissä yhteistyössä noin viiden hengen tiimeissä. Olen työskennellyt matkan varrella niin suomalaisen alkutuotannon, innovatiivisten energiakonseptien ja yhä enenevissä määrin biokaasun liikennekäytön parissa. Ohessa ilmastoahdistukseni on päässyt lieventymään nähdessäni, kuinka hienoja uusia aloitteita suomalaisilla yrityksillä on kestävän kehityksen saralla. Lähiaikoina odotan erityisesti toteuttamiemme hankeaihioiden siirtymistä osaksi jokapäiväistä elämäämme.

”Korkialla olen ollut etuoikeutettu päästyäni tarkastelemaan yhä uusia kiertotalouden innovaatioita ja toisaalta myös vahvasti vaikuttamaan siihen, millaisia teemoja olen itse urallani edistämässä.”

Osaamisemme Korkialla painottuu kiertotalouden, energian sekä puhtaan liikenteen teemoihin tavalla, jossa ne kietoutuvat vahvasti yhteen, kuten biokaasun liikennekäyttö hyvin osoittaa. Konsultille tyypillisesti jatkuva itseni kehittäminen on minulle tärkeää, vaikka kiertotalous ja energia ovatkin olleet osaamisalueina läsnä itselläni opinnoista lähtien. Korkialla olen ollut etuoikeutettu päästyäni tarkastelemaan yhä uusia kiertotalouden innovaatioita ja toisaalta myös vahvasti vaikuttamaan siihen, millaisia teemoja olen itse urallani edistämässä. Konsultin tärkeimpänä tehtävänä näen toimimisen asiakkaidemme apukäsinä ja systemaattisena ajattelun apuna silloin, kun esimerkiksi aikataulupaine sitä vaatii.

Projektityön lisäksi työhöni kuuluu niin konsultointitiimimme kehittämiseen liittyviä asioita kuin tarjouksien valmistelua. Nuorena kasvuyrityksenä Korkia ei ole vielä valmis, vaan elämme vahvasti myös oman toimintamme kehittämisen aikaa. Tämä on ollut itselleni antoisaa, vaikka toki ajoittain myös raskasta muutosten keskellä. Tässä ovat tukeneet sekä hyvät työkaverit, että vahva tunne siitä, että voin osaltani olla rakentamassa ja vaikuttamassa suuntaan, johon Korkialla olemme matkalla. Odotan jo innolla seuraavaa vuotta Korkian tiimissä!

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.