Asiakashankkeissani vastuullisuus ja kestävä kehitys yhdistetään kannattavan liiketoiminnan rakentamiseen eikä viherpesuun tai ympäristöjargoniin, ja tämä saa minut innostumaan! Viime aikoina olen esimerkiksi auttanut SRV:tä, Sweco Rakennetekniikka Oy:tä ja Suomen Unicefia.

Korkialla työmme keskiössä on ympäristövastuullisten tekojen avulla rakentuva kannattava liiketoiminta. Talouskasvu ei voi perustua nykyisellä tahdilla tapahtuvaan luonnonvarojen kestämättömään kulutukseen. Työskentelen enimmäkseen kiertotalouden ja materiaalitehokkuuden aihealueiden ympärillä, mm. rakennusteollisuuden ja biotalouden parissa.

Autan yrityksiä haastavissa rakennemuutoksissa ja kestävän kasvun rakentamisessa. Säädetään, kehitetään, korjataan, korvataan – vaihdetaan parempiin. Pitkälti tässä on kyse resurssien optimoinnista ja uudelleen allokoinnista siten, että liiketoiminta ja kuluttaminen olisi vastuullista ja pitkällä jänteellä kestävällä sekä tuottavalla pohjalla. Ydin liiketoiminnan prosessien tulee olla kunnossa jotta sen päälle voidaan rakentaa uutta liiketoimintaa ja voidaan kasvaa viisaasti.

Parempi tuottavuus on ympäristövastuullinen teko, sillä se vähentää hukkaa, pienentää luonnonvarojen käyttöä, parantaa käyttöastetta ja läpivirtausta, joka lopulta näkyy viivan alla.

Uskon, että siirrymme tulevaisuudessa yhä voimakkaammin perinteisestä, lineaarisesta arvoketjurakenteesta toimialojen rajoja rikkoviin kompleksisiin systeemeihin ja arvoverkkoihin. Mitä se tarkoittaa? Sitä, että jatkossa yritysten kilpailijat eivät tulekaan perinteisestä toimialojen sisältä, vaan uudet haastajat ja liiketoiminnan disruptio syntyvät paikoissa, joissa perinteinen liiketoimintajohto ei tunnista niitä.

Kyvykkyys toimia startupin lailla isossa yhtiössä on haastavaa talon sisältä päin. On pysyttävä jatkuvasti hereillä ja avoimena uusille ideoille. Konsulttina koen olevani muutosagentti ja pääsen aika syvälle kiinni liiketoiminnan ja yhteiskuntamme ajureihin sekä kipupisteisiin. Tuomalla ulkopuolista näkökulmaa, työkaluja ja lähestymistapoja pääsemme yhdessä hiomaan timantteja ja tekemään paljon kaivattua muutosta.

Parastahan työssäni on se, että se mitä myyn ja hankkeet, joita toteutamme tuovat aidosti lisäarvoa paitsi asiakkaille, myös meille kaikille.

 

Iida

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.