Raskaan liikenteen vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistyminen on ollut hidasta. Muutos ei ole helppo eikä yksinkertainen. Yksi tärkeä mahdollistava tekijä on käyttövoimien jakeluinfrastruktuuri ja uskottavat suunnitelmat sen kehittämiselle.

Päijät-Häme sijaitsee TEN-T ydinverkon varrella (maantie ja rautatie) ja Lahti on ehdolla kaupunkisolmukohdaksi yhtenä Suomen seitsemän suurimman kaupunkiseudun keskuskaupunkina. Raskaan liikenteen latausinfraverkon suunnittelu ja rakentaminen on tällä hetkellä alkuvaiheessa, mutta Päijät-Häme logistisena solmukohtana tarjoaa hyvät puitteet latausinfran sijoittumiselle sekä siihen liittyvälle kehitystoiminnalle.

Lahti GEMin, Lahden Seudun Kehitys LADECin koordinoiman sähköisen liikenteen klusterin, toimesta on käynnistetty työ jakeluinfrastruktuurin kehittämisen vauhdittamiseksi. Työssä tarkastellaan raskasta liikennettä ja jakeluliikennettä palvelevaa vaihtoehtoisten polttoaineiden jakeluinfraverkkoa Päijät-Hämeen alueella keskittyen sähkön suurteholatausinfraan. Erityinen mielenkiinnon kohde on TEN-T verkko eli valtateiden 4 ja 12 varret. Tavoitteena on antaa tietoa raskasta liikennettä palvelevan sähkön suurteholatausinfran suunnitteluun ja rakentamiseen. Työn toteuttaa Korkia Consulting Oy yhdessä Rejlers Oy:n kanssa.

Työssä tarkastellaan paikkatietoja sekä liikennevirtoja ja tutkitaan miten nykyinen infrastruktuuri soveltuisi raskasta liikennettä palvelevien suurteholatauspisteiden sijoitteluun. Tämän lisäksi projektissa kuullaan Päijät-Hämeen seudun elinkeinoelämää niin kuljetusten tarjonnan kuin kuljetusten tilaajien suunnasta. Tarkoitus on myös hahmotella suurteholatausinfran suunnittelun ja rakentamisen luomaa liiketoimintapotentiaalia ja pilotointimahdollisuuksia. Työ tullaan saattamaan maaliin tämän vuoden loppuun mennessä.

Osallistu Päijät-Hämeen raskaan liikenteen latausinfran kehittämiseen vastaamalla lyhyeen kyselyyn alla olevan painikkeen kautta. Kysely on auki joulukuun alkupuolelle.

VASTAA KYSELYYN

Lisätietoja:

Tiina Jauhiainen
Liiketoimintakehittäjä
Lahti GEM (LADEC)
tiina.jauhiainen(at)ladec.fi

Pertti Mero
Senior Advisor
Korkia Consulting
Pertti.mero(at)korkia.fi

Lukuvinkkejä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.