Vedyn vientiklusteri GCC-maihin

Korkia toteuttaa yhdessä yhteistyökumppaniensa LUT-yliopiston, Rejlersin ja Kova PMC:n kanssa hankkeen, jossa käynnistämme suomalaisen vetyklusterin yritysten vientiä GCC-alueelle ja autamme yrityksiä mukaan kohdealueen isoihin investointihankkeisiin.

GCC-maat

Suomen asiantuntemuksen yhdistäminen GCC-maiden kiinnostukseen vetyteollisuudesta tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia vedyn arvoketjussa

POLIITTISET TAVOITTEET

GCC-maat tunnistavat tarpeen siirtyä fossiilisen energian tuottamisesta uusiutuvan energian tuotantoon. Alueen maat haluavat monipuolistaa paikallista teollisuutta öljy- ja kaasuteollisuuden ulkopuolelle ja näkevät vedyn keskeisenä tekijänä muutoksessa.

AURINKO- JA TUULIVOIMA

GCC-maiden uusiutuva energia tarjoaa mahdollisuuksia vihreän vedyn tuotantoon. Emiraateissa sijaitsee kaksi maailman kymmenen suurimman joukossa olevaa aurinkovoimalaitosta (1,2 GW ja 2,0 GW), joista toinen on valmistunut ja toinen rakenteilla.

VETYPUISTOT

GCC-maissa suunnitellaan useita vetypilottilaitoksia ja -puistoja. Emiraattien ensimmäinen uusiutuvalla energialla toimiva vetyelektrolyysin koelaitos on rakenteilla. Useat yritykset ja valtioiden instanssit selvittävät vedyn käytön ja jatkojalostuksen mahdollisuuksia.

ENERGIAOSAAMINEN

GCC-mailla on pitkä historia energiatuotannon ja prosessiteollisuuden parissa ja heillä on paljon omaa osaamista erityisesti öljy- ja petrokemian teollisuudessa, jotka ovat jo nyt suuria vedyn käyttäjä. Tämä antaa heille vankan pohjan sekä sekä luontaista osaamista vetytalouteen.

Webinaari

Vedyn vientiklusteri GCC-maihin -webinaaritallenne


Korkia järjesti maanantaina 10.5.2021 webinaarin, jossa esittelimme tarkemmin hankkeen projektisuunnitelmaa ja siihen liittyviä yksityiskohtia. Projektisuunnitelman lisäksi webinaarissa kuultiin Suomen Riadissa toimivan suurlähettiläs Antti Rytövuoren katsaus GCC-alueen tilanteeseen vetytalouden kehittämisessä.

Lataa webinaarin kalvot tästä.

10.5.2021

Webinaarin agenda

Yhteistyökumppaneiden esittely
Rejlers, Jarmo Suominen
LUT, Petteri Laaksonen
Korkia, Martti Malmivirta

Projektisuunnitelma
Korkia & LUT

Katsaus GCC-alueen tilanteeseen vetytalouden kehittämisessä 
Suurlähettiläs Antti Rytövuori

Vapaata keskustelua yritysten kanssa

OTA YHTEYTTÄ

Tule mukaan hankkeeseen!

Martti Malmivirta
+358 40 555 4720
martti.malmivirta@korkia.fi

Eerik Klemetti
+358 50 591 6425
eerik.klemetti@korkia.fi

Liisa Apunen
+358 50 449 9353
liisa.apunen@korkia.fi

Yhteistyökumppaneiden yhteystiedot

Jarmo Suominen, Rejlers
+971 56 398 88 87
jarmo.suominen@rejlers.fi

Petteri Laaksonen, LUT
+358 40 508 8498
petteri.laaksonen@lut.fi

Sami Kivisalo, KOVA PMC
+971 55 8821604
sami@kovapmc.com

Ole meihin yhteydessä tai täytä lomake