Liikeideoiden keksiminen on hauskaa ja yhtiön saa perustettua ja käynnistettyä suhteellisen helposti. Rahoituksen kasaaminen ja tuotteen saaminen markkinoille on jo vähän vaikeampaa, mutta siihenkin löytyy suhteellisen vakiintuneita tapoja, kanavia ja palveluntarjoajia avuksi.

Seuraavaksi onkin jo proof-of-concept kasassa, kysyntä tuotteelle todistettu ja potentiaalilaskelmat osoittavat valtavia lukemia. Erinomaista. Mutta kuinka saadaan potentiaali kääntymään aidoksi kasvuksi; myydyiksi tuotteiksi, projekteiksi, sopimuksiksi, onnistuneiksi toteutuksiksi? Etenkin jos kysyntäpotentiaali on maantieteellisesti omaa takapihaa kauempana.

Jotta ideat muuttuvat todeksi, potentiaalit liikevaihdoksi, toteutukset tulokseksi, vaaditaan valtavasti luottamusta eri toimijoiden välillä.

Kaiken keskiössä on luottamus. Jotta ideat muuttuvat todeksi, potentiaalit liikevaihdoksi, toteutukset tulokseksi, vaaditaan valtavasti luottamusta eri toimijoiden välillä. Ilman luottamusta ei synny ainoatakaan sopimusta ja sopimusten seurauksena syntyvien projektien haasteet, joita aina ilmenee, eskaloituvat riidoiksi, kustannuksiksi ja aikaviiveiksi. Kutkuttavasti nenän edessä ollut potentiaali karkaa kauemmaksi.

Me korkialaiset olemme tehneet jo useamman vuoden ajan sitkeää ja määrätietoista työtä vahvojen luottamussuhteiden synnyttämiseksi merkittävien kumppanien kanssa eri puolella maailmaa. Olemme investoineet niihin lukemattoman määrän tunteja, tuhansia ja taas tuhansia matkakilometrejä, henkilökohtaisia uhrauksia ja tietenkin myös pääomaa. Olemme yhdessä luoneet liiketoimintaa, onnistuneet, ratkoneet haasteita, luoneet yhteistä tulevaisuutta. Ja kohdanneet ihmisinä. Luottamus on kaiken kasvun moottori ja me itse elämme sitä todeksi joka päivä.

Rahoituksen järjestämisen lisäksi Korkia tuo kasvua hakeville yritykselle valmista luottamuspääomaa todennettujen, vahvojen ja osaavien kumppanien kanssa. Itse näen tämän yhtenä keskeisimmistä vahvuuksistamme, josta olen aidosti ylpeä. Luottamuksen rakentamiseen ei ole oikotietä tai ohituskaistaa, mutta luottamuksen jo ansainnut voi sen siirtää olemalla itse takuumiehenä entuudestaan tuntemattomien osapuolten välillä.

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.