Helsingin Sanomat esitteli artikkelissaan yhdeksän megatrendiä, jotka muuttavat maailmaa vuonna 2018. Näiden megatrendien joukossa on muun muassa työn murros, teknologian kehitys ja kiertotalous. Megatrendit risteävät toistensa kanssa, ja moni asia kytkeytyy toiseen. Esimerkiksi teknologian kehitys yhdistyy työn murrokseen.

Eeralla on neljä vahvaa osaamisaluetta: Älykäs infrastruktuuri, Tietotyön automaatio, Kiertotalous sekä Fintech ja Reaaliaikainen talous. Kaikkia näitä neljää osaamisaluetta yhdistää disruptio. Perinteinen ajattelumalli käsittelee disruptioita uhkana. Me näemme ne valtavana mahdollisuuksien kenttänä.

Eeran osaamisalueet ovat esillä myös Helsingin Sanomien esittelemissä megatrendeissä. Esimerkiksi Eeran osaamisalue Älykäs infrastruktuuri kytkeytyy vahvasti uuteen energiatalouteen. Energiatoimiala on suuren murroksen keskellä. Hyvänä esimerkkinä muutoksesta on aurinkoenergian kapasiteetin voimakas kasvu. Viime vuonna kapasiteetti kasvoi 32 prosenttia, ja lähes puolet siitä asennettiin Kiinassa.

Kiertotalous taas haastaa nykyisen liiketoiminnan ja luo täysin uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Kiertotaloutta tarjotaan yhtenä vastauksena ilmastonmuutoksen taisteluun. Kiertotalous ei ole vain kierrättämistä, se luo uutta bisnestä ja auttaa samalla ympäristöä.

.

Artikkeli pohjautuu osittain Helsingin Sanomien 13.8.2017 julkaisemaan artikkeliin

Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.