Suomalainen sijoittamiseen, rahoittamiseen ja kehittämiseen erikoistunut Korkia ostaa chileläisen energiaan ja kiertotalouteen keskittyvän projektikehitysyhtiön Asesorías RAM SpA:n (”RAM”) ja vahvistaa kaupassa sekä uusiutuvan energian- että kansainvälistä liiketoimintaansa. Kaupassa Korkia Oy ostaa koko RAM:in osakekannan.

Korkia on suomalainen varainhoito-, rahoitus- ja liikkeenjohdon konsultointipalveluja tarjoava yritys, jonka palveluissa yhdistyvät kestävä kehitys, vastuullisuus ja kansainvälisyys. Korkian asiakkaita ovat suomalaiset ja kansainväliset sijoittajat, yritykset ja instituutiot.

RAM on chileläinen uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen keskittyvä projektikehitys- ja palveluyhtiö, jonka kautta on mm. kulkenut yli 300 MW aurinkoenergiahankkeita Latinalaisessa Amerikassa. Vertauskohteena asiantuntija-arvioiden mukaan koko Suomen verkkoon kytketty aurinkosähkökapasiteetti oli vuonna 2018 noin 140 MW.

RAM tuottaa, kehittää, rakentaa ja operoi Latinalaisessa Amerikassa toimiville sijoittajille uusiutuvan energian ja kiertotalouden hankkeita. RAM on ollut esimerkiksi mukana toteuttamassa yli 50 aurinkoenergiahanketta Chilessä. Parhaillaan RAM ja Korkia ovat mukana järjestelyssä, jossa isoja kansainvälisiä infrasijoittajia autetaan Chilen uusiutuvan energian markkinoille.

Korkian tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti arvostetuksi kestävän kehityksen kehittäjäksi, rahoittajaksi ja sijoittajaksi. Yritysostolla hankitaan merkittävä asema globaalisti houkuttelevalta markkina-alueelta erityisesti uusiutuvan energian toimialalla.

”Chile toimii sillanpäänä muille kiinnostaville markkina-alueille Latinalaisessa Amerikassa”, Korkia-konsernin toimitusjohtaja Pauli Mäenpää kertoo. ”RAM:n ydintiimi on erittäin kokenut ja yhtiöllä on laajat verkostot sekä hyvä maine paikallisella markkinalla. RAM tekee Korkiasta aidosti paikallisen yrityksen”, Mäenpää jatkaa.

Chile on Latinalaisen Amerikan ainoana OECD-maana alueen kehittynein talous, joka toimii pienestä markkinakoostaan huolimatta suunnannäyttäjänä koko alueelle. Latinalainen Amerikka on Korkialle kiinnostava markkina ja väylä kasvattaa kansainvälisiä liiketoimintojaan. Korkialla on jo tänä päivänä Latinalaisessa Amerikassa aito läsnäolo, josta on myös näyttöjä.

Korkia on ollut mukana tukemassa pohjoismaisia yrityksiä uudelle markkina-alueelle pääsyssä. Tästä esimerkkinä vuonna 2018 paikallisten sijoittajien kanssa yhdessä perustettu, suomalaista ohjelmistorobotiikkaosaamista Chileen vievä Sisua Digital SpA. Kolumbiassa puolestaan Korkialla on vuodesta 2017 asti ollut yhteistyö Latinalaisen Amerikan viidenneksi suurimman pankin, Bancolombian, kanssa pohjoismaisen kestävää kehitystä tukevan osaamisen viennistä pankin toiminta-alueelle.

Kaupan vahvistaminen edellyttää vielä Korkian yhtiökokouksen hyväksyntää.

 

Lisätietoja

Pauli Mäenpää,
konsernin toimitusjohtaja, Korkia
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi

Lukuvinkkejä
Yhteydenotto

Saammeko lähettää sinulle kuulumisia?

Emme spämmää. Lähetämme sinulle 1-2 kuukauden välein mm. sijoitustiimimme kattavan markkinakatsauksen, asiantuntijoidemme sekä vieraskynien kommentteja ajankohtaisesta teemoista sekä Korkian kuulumisia. Voit perua tilauksen koska tahansa.